Nullára csökkentenék a britek az üvegházhatású gázok kibocsátását

Nullára csökkentenék a britek az üvegházhatású gázok kibocsátását

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A céldátum 2050.

Törvénybe foglalták az üvegházhatású gázok kibocsátásának megszüntetését 2050-nel bezárólag, jelentette be Theresa May brit miniszterelnök, akinek a székért már folyik a helyezkedés, ugyanis May múlt héten lemondott. A Független Klímaváltozási Bizottság tanácsain alapuló törvénnyel az Egyesült Királyság lesz az első G7-es ország (a hét ország Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Egyesült Királyság, Egyesült Államok és Kanada), amely hivatalosan is megcélozza a károsanyag-kibocsátás nullára csökkentését – derül ki a miniszterelnöki hivatal sajtójelentéséből.

Az intézkedés a 2008-as klímaváltozási törvényt helyettesíti, melyben még csak 80 százalékos csökkentéssel számoltak. A klímapolitika végrehajtásában részt fog venni az újonnan megalakuló Fiatal Irányadó Csoport (Youth Steering Group) is, amit a brit Fiatalok Tanácsa állít fel, és júliustól véleményezi majd az intézkedéseket.

Carolyn Fairbarn, a Független Klímaváltozási Bizottság elnöke szerint „a brit vállalatok teljes mértékben a kormány döntése mögött állnak a klímaváltozási döntések terén”.

(The Independent)

Hozzászólások