Furcsa tünetek jelentkeztek Navalnijon a börtönben, megmérgezhették

Furcsa tünetek jelentkeztek Navalnijon a börtönben, megmérgezhették

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Kiütések jelentek meg rajta a börtönben, nem tudják, mi okozhatta.

Kórházba vitték vasárnap reggel a börtönből Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust, orvosa szerint megmérgezhették – írja a Reuters.

Navalnij kormányellenes tüntetés szervezéséért került börtönbe, azonban a tüntetést szombaton megtartották, és több száz embert vettek őrizetbe, Navalnijt pedig 30 napos elzárásra ítélték.

A 43 éves aktivistát vasárnap vitték kórházba, mert feldagadt az arca, és kiütések jelentek meg rajta. A tünetek leginkább egy erős allergiás reakcióra utaltak, a tüneteit látva egy orvosa viszont azt mondta, az sem kizárható, hogy valamilyen mérgezésről van szó.

Az orvos szerint Navalnij kiütései, bőrelváltozásai és a szeméből folyó váladék is arra utal, hogy egy ismeretlen kémiai anyag irritálta a bőrét és a nyálkahártyáját, ezért mintákat kért az ágyneműjéről, a bőréről és hajáról, hogy további vizsgálatokat végezhessen. Az orvos szerint az is gyanús, hogy nem kapott lehetőséget arra, hogy rendesen megvizsgálja az aktivistát. Végül mégis megkapta az engedélyt.

Navalnij ügyvédje azt közölte, hogy korábban soha nem volt semmilyen allergiája, és hogy ezért nincs hivatalos magyarázat a furcsa tünetekre. A cellában egyébként Navalnijon kívül négy másik ember is volt, de csak rajta jelentkezett a kiütés.

Hozzászólások