szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 21-es főút négysávosítása a legfontosabb közúti fejlesztés Nógrád megyében, ennek újabb szakaszát jövőre kezdik építeni, és ezzel már 20 kilométeren lesz négysávos az út – ígérte szerdán a megyei útügyi miniszteri biztos, a Nógrád megyei önkormányzat fideszes elnöke.

Becsó Zsolt újságíróknak azt mondta: 2010-től, a kormányváltástól, a mai napig 5 milliárd 624 millió forintnyi szerződést írtak alá útfelújításokra Nógrádban.

Előkészítettek egy hazai forrásra tervezett útfelújítási csomagot, amelynek 1,3 milliárd forintos keretéből több kritikus útszakasz felújítása kezdődhet meg idén – tette hozzá.

A miniszteri biztos kitért arra is, hogy visszatérő probléma a kátyúzás, erre a közúti igazgatóság nettó 200-250 millió forintot költ évente. Eredményként értékelte, hogy átcsoportosításnak köszönhetően az eredetileg tervezett 2700 tonna anyag helyett 4300 tonnás mennyiséget tud bedolgozni a két nógrádi üzemmérnökség.

Becsó Zsolt beszámolt arról, hogy kinevezése június 15-étől december 14-ig szól. A munkát díjazás nélkül végző megyei útügyi miniszteri biztosok legfontosabb feladatai közé sorolta a települések és a lakosság részéről felmerülő igények összegyűjtését, koordinálását, továbbítását, a munkák prioritására vonatkozó javaslattételt.

Elmondta, hogy számvetést készítettek az elmúlt három év közúthálózatfejlesztési, karbantartási, üzemeltetési eredményeiről. Ezek közé sorolta, hogy 2010 első félévében elkezdődtek itthoni forrásból a nagyfelületű javítások és két év alatt 246 ezer négyzetméteren több mint egymilliárd forintból valósultak meg 12 településen.

Felújítottak öt hidat 105 millió forintból, és körforgalmi csomópontot építettek Balassagyarmaton.

Becsó Zsolt arra is kitért, hogy a 2014-2020 közötti időszakban a Szlovák-Magyar Határon Átnyúló Operatív Program majdnem 50 százalékát a közúti infrastruktúra fejlesztésére használják fel, ez több ponton érinti majd Nógrád megyét is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy 3. emeleti lakásban találtak marihuánaültetvényt a rendőrök az Etele úton

Egy 3. emeleti lakásban találtak marihuánaültetvényt a rendőrök az Etele úton

Az Európa Tanácsig jutott a magyar közmédiában támadott osztrák újságíró ügye

Az Európa Tanácsig jutott a magyar közmédiában támadott osztrák újságíró ügye

A Tottenham lapátra tette José Mourinhót

A Tottenham lapátra tette José Mourinhót