Újabb lezárás: most az M0-s egyik felhajtójánál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csütörtöktől várhatóan július közepéig lezárják az M0-s törökbálinti csomópontjának egyik felhajtóját.

Csütörtök reggel lezárják az M0-s autóút Törökbálint-bevásárlóközpont csomópontjának egyik felhajtó ágát, az M1-es autópálya irányában – tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. szerdán az MTI-t.

A felhajtó ág lezárása miatt az autósok az M1-es irányába az M7-es csomópont felé tudnak kerülni. A korlátozás várhatóan július közepéig, az új felhajtó megnyitásáig tart – olvasható a NIF közleményében.

A csomópont lehajtó ágát továbbra is használhatják a gépjárművezetők, így Törökbálint és a bevásárlóközpont is elérhető várhatóan 4-5 hétig közvetlenül az M0-sról. Hozzátették: az M0-sra az M7-es felé továbbra is fel lehet hajtani, és a bevásárlóközpont is elérhető marad Törökbálint felől.

A NIF arra kéri az ezen a szakaszon közlekedőket, hogy figyeljék a jelzéseket. Közölték: az M0-snak az M7-es és M1-es közötti 2,7 kilométer hosszú szakaszán a meglévő kétszer kétsávos autóút forgalmának fenntartása mellett, a bal pálya kiépítésével, kétszer három sávot és egy leállósávot alakítanak ki. A fejlesztés eredményeként 2015 őszétől az M3-as és Győr irányába is három forgalmi és leállósávot használhatnak az autósok.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában 85 százalék európai uniós és 15 százalék hazai forrás felhasználásával valósul meg, több mint 6 milliárd forint értékben.