szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rendszerfejlesztés és karbantartás miatt áll majd le a szolgáltatás.

Vasárnap hajnali 1 és délelőtt 11 között akár órákig is lehetetlen lesz úthasználati jogosultságok értékesítése – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.).

A beavatkozás az e-matrica-értékesítést és a 3,5 tonna össztömeg feletti teherjárművekre érvényes e-útdíj-rendszert (HU-GO) egyaránt érinti – utóbbinál az egyenlegek feltöltése is szünetel –, és a NÚSZ ügyfélszolgálati irodáin igénybe vehető ügyintézési lehetőségek sem lesznek elérhetők.

A karbantartás a vállalat fedélzeti eszközt (OBU) használó ügyfeleit nem érinti, de nekik is gondoskodniuk kell elegendő fedezetről az útdíjak bevallásához.

A díjköteles útszakaszokra csak érvényes úthasználati jogosultság birtokában lehet felhajtani, ezért ezeket a megjelölt időpont előtt elővételben kell megvásárolni a https://ematrica.nemzetiutdij.hu/, illetve a https://hu-go.hu/ weboldalakon, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél, vagy a Nemzeti Mobilfizetés Rendszeren keresztül SMS-ben, weben vagy applikáció segítségével – áll a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!