szerző:
hvg.hu

Valószínűleg egy cirkuszi szállítmánnyal történt a baj, az öt elefánt közül egy elpusztult.

Öt elefántot szállított az a jármű, amellyel a baleset történt Murcia tartományban, Albacete és Pozo Cañada városok közelében húsvéthétfő reggelén. Az állatok közül egy elpusztult, kettő megsérült. A sofőrnek nem esett baja. A mentés idejére lezárták az autópályát. Az elefántok elszállításához különleges szállítóeszközöket kellett a helyszínre küldeni.

A helyi közlekedési társaság vezetője maga posztolt egy videót a mentőakcióról.

A spanyol rendőrség is részt vett a mentésben, amelyről képeket is közölt a Twitteren.

Pozo Cañada önkormányzata pedig arról posztolt felvételt, hogy a túlélő elefántok biztonságban vannak, az állatokról megfelelően gondoskodnak, amíg meg nem szervezik elszállításukat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!