Ilyen lesz a Veszprémet elkerülő új 2x2 sávos út

Ilyen lesz a Veszprémet elkerülő új 2x2 sávos út

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

2022-ben kézilabda Európa-bajnoki mérkőzéseknek ad otthont a város, 2023-ban pedig Veszprém lesz Európa kulturális fővárosa.

Megkezdődhet a 8-as főút veszprémi elkerülő szakaszának fejlesztése – jelentette be a térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter Veszprémben. A fejlesztés célja egyrészt az útburkolat felújítása és megerősítése 11,5 tonnás teherbírásra; másrészt az elkerülő négysávosítása; illetve a lámpás csomópontok kiváltása különszintű csomópontokkal – írja a magyarepitok.hu.

A 8-as főút fejlesztésének első üteme a Veszprémtől keletre eső litéri leágazás (a térképen a 44+600-as kilométerszelvénynél) valamint a várostól délre fekvő balatonfüredi leágazás (füredi csomópont) közötti 7,3 kilométeren valósul meg két szakaszon.

Az első szakaszt 2021 decemberéig kivitelezik 4,5 kilométeren a litéri csomóponttól (44+600-as kilométerszelvény) a 49+100-as kilométerszelvényig. A második szakasz 2022 év végéig valósul meg a balatonfüredi elágazásig (51+900-as szelvény) tartó 2,8 kilométeres szakaszon.

Az új út kétszer két sávon, fizikai elválasztással és külön szintű csomópontokkal jön létre. Ilyen lesz a füredi és almádi leágazásnál, emellett a Veszprém keleti határában fekvő, jelenleg is különszintű, budapesti csomópont is átépül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.