Kirúgták az ittasan balesetet okozó kapitányt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Visszavonta a Fejér megyei rendőrfőkapitány a dunaújvárosi rendőrkapitány vezetői megbízatását, miután kiderült, hogy az alezredes ittas volt az általa okozott hétvégi baleset idején.

Fekete Zsolt alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője vasárnap hajnalban, saját autóját vezetve ütközött össze egy érkező motorvonattal, a város külterületén. A baleset következtében az autót szolgálati időn kívüli időben vezető alezredes és utasa is könnyebb sérüléseket szenvedett.
 
Mivel a baleset kapcsán felmerült az ittasság gyanúja is, ezért vérmintát vettek a rendőrkapitánytól. Az időközben elkészült szakértői vélemény igazolta, hogy az alezredes szeszesitalt fogyasztott mielőtt autóba ült; vérében a szabálysértési értékhatárt meghaladó mértékben találtak alkoholt a baleset idején.

Az eset miatt Fejér megye rendőrfőkapitánya március 30-i hatállyal visszavonta Fekete Zsolt alezredes vezetői kinevezését. Helyette március 31-i hatállyal Budavári Árpád őrnagyot, a rendőrkapitányság eddigi bűnügyi osztályvezetőjét bízta meg a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetésével. A baleset további körülményeit az illetékes ügyészségi nyomozóhivatal vizsgálja.