Havasak Pest megye mellékútjai

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A folyamatos havazás ellenére a közép-magyarországi régió főútvonalai mindenütt jól járhatóak, csak a mellékutakon kell számítani havas, síkos szakaszokra - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.

Légrádi Veronika elmondta: noha a főváros környékén, illetve Pest megyében folyamatosan havazik, a mínusz 1-2 Celsius-fokos hőmérséklet miatt a főútvonalakon nem marad meg a hó. A burkolat ezeken a szakaszokon sónedves, vizes, ám a mellékutak többségén akár 5 centimétert is meghaladó hóra és csúszós szakaszokra kell felkészülniük az autósoknak. 

A szóvivő hozzátette, hogy reggel az intenzív hóesés miatt a 404-ös főút 3-as kilométerszelvényénél egy kamion árokba csúszott, míg a régió alsóbbrendű útjain szinte egymást érték a kisebb koccanásos, összecsúszásos balesetek.

Jelenleg 62 géppel, 145 munkással dolgoznak a régió zavartalan közlekedésének biztosítása érdekében - közölte. Légrádi Veronika az időjárási előrejelzés alapján kitért arra, hogy a nap további részében folytatódó havazásra lehet számítani a térségben. Nem lesz nagy hideg, így az autópályákon, főutakon valószínűleg hamar elolvad a leesett hó.