Hóátfúvások: az M6-os már nem járható

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az M6-oson a 135. kilométernél keresztbe fordult egy kamion, a fogalmat félpályára terelték. Az 55-ösön személyautók csúsztak az árokba. Tolna megyében már azt kérik, hogy aki teheti, ne induljon útnak.

Tolna megyében a folyamatos havazás miatt az M6-os autópálya jobb pályatestének 135. kilométerszelvényénél a havas úton megcsúszott és keresztbe fordult egy kamion, így jelenleg csak fél pályán bonyolódik a forgalom – közölte a Tolne Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő délután.

Az 55-ös számú főúton, Pörbölynél, illetve a 118-as km-szelvénynél, az alsónyéki elágazónál személyautók csúsztak az árokba.

A 65-ös számú főút 23-as km-szelvényénél, Hőgyésznél három kamion is keresztbe fordult a csúszós úton. Ezen az útszakaszon jelenleg a kapaszkodó sávon lehet haladni.

Kérik, hogy aki teheti, ne induljon útnak, mert nem biztos, hogy célba, ér – hívta fel a figyelmet a rendőrség.

Amennyiben feltétlenül szükséges közlekedniük, az indulást megelőzően ellenőrizzék gépjárműveik műszaki állapotát, az üzemanyagtartály töltöttségi szintjét, számoljanak az esetleges elakadásokkal járó kellemetlenségekkel is. Vigyenek magukkal hólapátot, élelmiszert, forró italt, meleg ruhát – írták.