Rácalmási Hankook gumik lesznek az új Mercedes C-osztályon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Daimler AG az új modellt a piaci bevezetésétől kezdve a Ventus S1 evo2 prémium abronccsal szereli fel 17 colos méretben. A Hankook vezető modelljét most először fogják alkalmazni – a hagyományos változat mellett – a saját fejlesztésű, magyar gyártású defekttűrő változatban is.

Rácalmáson gyártott, csúcsminőségű, defekttűrő Hankook gumiabroncsokat kap az új Mercedes-Benz C-osztály – közölte a Hankook Tire Magyarország Kft. kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a Daimler AG az új modellt a piaci bevezetésétől kezdve a Ventus S1 evo2 prémium abronccsal szereli fel 17 colos méretben. A Hankook vezető modelljét most először fogják alkalmazni – a hagyományos változat mellett – a saját fejlesztésű, magyar gyártású defekttűrő változatban is.

A Hankook emlékeztet arra, hogy a középkategóriás C-osztályos limuzin a Mercedes-Benz S- és E-osztály után már a harmadik olyan modell a stuttgarti luxusmárka palettáján, amely Hankook abroncsokkal gurul le a gyártósorról. Az új C-osztályra jelenleg 225/50 R 17 W méretben szerelik a Hankook abroncsokat.

A Hankook Tire világszerte több mint húszezer alkalmazottat foglalkoztat. Európai gyárát Magyarországon építette fel. Az 550 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára létesült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését.

A második ütem befejezése után 2011 második felében a magyarországi gyárban a dolgozók száma 2000-re bővült, és a gyártóbázis elérte a 34 ezer darabos napi kapacitást. A cég jelenleg már több mint 2700 alkalmazottat foglalkoztat, és évente 13 millió gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára.

A jelenleg folyamatban lévő harmadik beruházási ütem 2014/15-ös befejezése után a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millió darabra nő. A rácalmási gyár közvetlenül szállít abroncsokat a BMW, a Volkswagen, a Hyundai, a KIA és a Mercedes-Benz európai gyáraiba.