Hatszázmilliós Ferrarival lepte meg a feleségét a Google alelnöke

Hatszázmilliós Ferrarival lepte meg a feleségét a Google alelnöke

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Benjamin Sloss hatalmas rajongója a szupersportautóknak, ezért a már meglévő három Ferrarija és két McLarene mellé egy 1050 lóerős Ferrari FXX K-t is vásárolt a feleségének a szülinapja alkalmából.

Benjamin Sloss a Google alelnökeként olyan fizetéssel büszkélkedhet, amiből bőven futja arra, hogy hódoljon a legkedvesebb szenvedélyének a szupersportautóknak. A gyűjteményét főként a Ferrari és a McLaren leggyorsabb közúti modelljei alkotják, köztük a LaFerrari és a P1, de rajtuk kívül még egy 458 Speciale és egy 599 XX is parkol a garázsban az olaszoktól, míg a britektől egy 12C Spider is arra vár, hogy kisüssön a nap, és a tulajdonos kabriózzon egyet.

Sloss ezúttal egy még ritkább modellre is szert tett, ugyanis szülinapja alkalmából meglepte a feleségét egy Ferrari FXX K-val, ami azon túl, hogy az olaszok eddigi legerősebb autója, mindössze 32 példány készül belőle. Ezeket csak a Ferrari kiemelt ügyfelei kaparinthatják meg, vagyis azon túl, hogy valaki rendelkezik a vételárat jelentő 2,2 millió euróval (680 millió forinttal) még nem jelenti azt, hogy övé lehet az egyik példány. Ezt bizony ki kell érdemelni legalább egy olyan Ferrari-gyűjteménnyel, mint amivel Sloss büszkélkedhet.

Az üzletember feleségét egyébként tényleg meglepetésként érte az olasz csúcsgép, hiszen a fedősztori szerint a saját 599 XX versenyautójuk vezetésére utaztak Fioranóba, de amikor megérkeztek a versenypályához az említett autó helyett egy citromsárga FXX K várt a szerencsés asszonyra.

Még több autós érdekességért kövesse a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.