Itt az első kép: ilyen lesz az új Audi A6, A7 és A8

Itt az első kép: ilyen lesz az új Audi A6, A7 és A8

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az új A8 az idei Frankfurti Autószalonon mutatkozhat be, az A7 és az A6 ezek után kerül majd sorra.

Az autóiparban (is) gyakran előforduló jelenség, hogy egy modellről hamarabb kerül fel egy-két kép a netre, mint hogy hivatalosan bemutatnák az új autót. Néha azonban maguk a tervezők mutatnak egy-egy részletet, hogy felkeltsék vele a rajongók érdeklődését.

A napokban most ez utóbbi történt meg, amikor az Audi fő tervezője, Marc Lichte a L’argus.fr-nek adott interjújában mutatott egy (sejtelmes) képet a közelgő új modellről. Pontosabban szólva modellekről, ugyanis a képen az A6, az A7 és az A8 is szerepel. Igaz, tényleg csak egy részletük.

©

Mindhárom autó hatszögletű hűtőrácsot kap, a kép alapján az A8 lesz a legnagyobb, az első fényszórók pedig szinte vízszintesen állnak majd. Emellett az A8 szögletes, krómozott légbeömlőket kaphat, ami minden bizonnyal impozáns kinézetet kölcsönöz majd a kocsinak.

Az A7-es ehhez képest sokkal agresszívebb, köszönhetően a sűrű hűtőrácsnak és a szögletes fényszóróknak.

Az A6 a kettő között lesz félúton, a magasabb hűtőrácsnak köszönhetően kevésbé lesz agresszív a megjelenése, két oldalt és a hűtőrács alatt pedig szintén kap plusz légbeömlőket.

Az A8-ast a várakozások szerint az idei Frankfurti Autószalonon mutatják majd be, nem sokkal utána az A7 és az A6 következik, ebben a sorrendben.

(A borítókép illusztráció.)

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.