Nem lesz olyan egyszerű az új rendszámhoz jutni

Nem lesz olyan egyszerű az új rendszámhoz jutni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Beiktattak egy pluszkört a folyamatba, ahol először alkalmasságit csinálnak a kocsin, hogy kaphat-e szürke rendszámot.

Áprilistól nyílik lehetőség a közúti forgalomban a szürke rendszámtábla kitételére azokra a gépjárművekre, amelyekre biciklitartó van felszerelve.

Nem elég igényelni a kerékpártartókra szerelhető harmadik, szürke rendszámot, el kell menni az autósoknak előtte egy műszaki vizsgaállomásra is – írta a Napi.hu. Egyszeri 9570 forintos díja van a szürke rendszám kiadásának.

A szürke rendszámot is egy kormányablakban kell igényelni, viszont a tulajdonosnak vagy az üzemben tartónak előtte be kell jelentkeznie a megszokott műszaki vizsgaállomásokra, el kell vinnie az autót, rászerelve a kerékpártartóval. Ott rövid szemrevételezéssel és fényképezéssel elvégzik a vizsgálatot, és erről kibocsátanak egy műszaki adatlapot, majd ezzel lehet elmenni a járási hivatal okmányirodájába, a kormányablakba, és ott lehet igényelni a rendszámot.

A szemle 1770 forintba kerül, a szürke rendszám díja 5500 forint, és van egy 2300 forintos díj, amik a rendszám nyilvántartásba vételének a költségei. Összesen 9570 forintba kerül a harmadik rendszám.

Viszont a rendszámnak nincs időkorlátja, addig érvényes, ameddig az autó rendszáma érvényes.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.