Most megmondhatja, hol ellenőrizze a rendőrség a gyorshajtókat

Most megmondhatja, hol ellenőrizze a rendőrség a gyorshajtókat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Április 19-én az ország valamennyi traffipaxa akcióban lesz egy összeurópai akció keretében.

Egész napos sebességellenőrzéssel próbálják kiszűrni a gyorshajtókat április 19-én 6 órától másnap 6 óráig egy évek óta ismétlődő európai akció, az úgynevezett Speedmarathon keretében - közölte az ORFK.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezésére indult kampány ideje alatt valamennyi fix telepítésű és mobil modern traffipaxot használni fogják. A változtatható elhelyezésű műszerek számára több ellenőrzési helyet is kijelölnek.

A korábbiakhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kiválasztásakor a lakosság véleményét is figyelembe veszi. Az e célra megyénként létrehozott e-mail címekre április 12-én 24 óráig várják a javaslatokat. (Ezeknek a listája ezen az oldalon érhető el: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/speedmarathon-2017-ben-is.) A javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok április 18-áig kijelölik a sebességellenőrzések pontos helyszíneit, időpontjait, és erről tájékoztatják a nyilvánosságot.

A tavaly áprilisi hasonló akció keretében 857 helyszínen ellenőrizték a járművek sebességét, és 3741 gyorshajtót bírságoltak meg. Ez a 2015-ös akcióhoz képest 25 százalékos csökkenést jelentett, ugyanis akkor még mintegy 5000 gyorshajtót büntettek. Tavaly Kiss Csaba, az ORFK autópálya-felügyeleti és baleset-megelőzési osztályának vezetője elmondta: a halálos balesetek legfőbb oka évek óta a gyorshajtás.

Hozzászólások