Elég fura szerzet, de a Ford feltalálta az autó-motorkerékpárt

Elég fura szerzet, de a Ford feltalálta az autó-motorkerékpárt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az amerikai autógyártó ötletét nem merték április elején közzétenni, mert senki nem hitte volna el. Mondjuk így se nagyon.

Láttunk már néhány őrült szabadalmat, de nem kizárt, hogy ez felülmúlja a legtöbbet. A Ford egy olyan járműhöz nyújtott be szabadalmi leírást, amelyben beépített, külön motorkerékpár van. Olyan, mint a Batpod, amely a Batmobile-ból szabadul ki Christopher Nolan filmjében, csak itt egy Ford C-Max-ből szabadul ki a kétkerekű – írja a Motorcyle.com.

©

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala által közzétett szabadalmi bejelentés egy elektromos motorkerékpárt ábrázol - valószínűleg inkább egy robogót - amely az első ülések között az autóban lévő sínrendszeren keresztül csatlakozik az „anya járműhöz”.

Az autó infotainment rendszere (230) valójában része a motorkerékpárnak. A nyereg (232) a vezető és az utasülés között helyezkedik el.
©
©

A robogó valójában az autó középkonzolját alkotja, az ülés pedig karfa vagy tároló helyként is szolgál. Szükség esetén motorháztető felemelkedik és az elektromos motort oldja a hidraulikus rendszer.

A gépkocsi tovább működhet önállóan akár egy hátul felszerelt motorral, akár kerékagymotorral. A kialakult foghíjat a középkonzol első részén pedig gumitömítéssel zártak le.

Hogy a járműnek mi lesz a tényleges sorsa, azért az több mint kétséges, bár az ilyen, motorokat katapultáló autók feldobnák az utcaképet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.