szerző:
hvg.hu

Több ezer apró műanyag alkatrész ritkán okoz akkora élményt mint jelen esetben, hiszen ezúttal egy 800 millió forintos sportkocsi élethű kicsinyített mását lehet megépíteni belőlük.

A Bugatti Chiron egy 1500 lóerős hipersportkocsi, mely elsősorban 8 literes W16-os négyturbós benzinmotorjáról, 2,5 másodperces 0-100-as gyorsulási szintidejéről, illetve messze 400 km/h feletti végsebességéről ismerszik meg. Illetve arról, hogy mintegy 800 millió forintot kérnek el érte.
©

Ma délelőtt viszont lelepleztek egy olyan Bugatti Chiront, melyért csak 127 ezer forintot kell fizetnünk. Igaz cserébe nem egy vezethető autót, hanem csak egy 1:8 méretarányú Lego-járgányt kaphatunk. De milyet!

©

A 42083-as számú Lego Technic Bugatti Chiron egész pontosan 3 599 alkatrészből áll és összetettsége miatt a 16+ éves korosztálynak ajánlja a gyártó. Az 56 centiméter hosszú, 25 centiméter széles és 14 centiméter magas replika bonyolult részletekkel és egyedi vonásokkal van tele.

Ezek közé tartozik többek közt az aktív hátsó szárnnyal rendelkező aerodinamikus karosszéria, a küllős kerekek alacsony profilú gumikkal, a részletesen kidolgozott pilótafülke mozgatható sebességváltóval, és a részletgazdag W16 motor, melynek a márka hagyományaihoz híven mozognak a dugattyúi.

Minden egyes modell egyedi gyártási számmal rendelkezik, amit gondosan elrejtettek a motorháztető alatt. A szett továbbá tartalmaz egy sebességkulcsot is, amellyel a hátsó légterelő mozgatható.

©

Az exkluzív gyűjtői dobozban szállított Lego Technic Bugatti Chiron június 1-jétől kizárólag a Lego store-okban és a gyártó webshopjában kapható, kiskereskedelmi forgalomban pedig augusztus 1-jétől lesz elérhető széles körben.

Megjegyzendő, hogy nem ez az első Legóból készített Bugatti Chiron. Az egy ideje már forgalomban lévő Lego 75878-as szett a Speed Champions sorozat részeként jelentősen kisebb méretben és 5 ezer forint körüli áron kapható.

©

 

©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!