szerző:
hvg.hu

A svéd márka a jelek szerint továbbra sem hagy fel a sportos típusok fejlesztésével és forgalmazásával.

A Volvo márciusban jelentette be az új generációs V60-as modellt, melyet nemrégiben sikerült alaposan kipróbálnunk. Érdekesség, hogy a kínai Geely által tulajdonolt márka az új sorozatból először a kombi változatot mutatta be, és az S60-as szedán leleplezése egyelőre még várat magára.

A dízelmotorral már nem készülő új Volvo S60 hivatalosan a jövő héten, konkrétan június 20-án szerdán fog bemutatkozni, még pedig a gyártásának helyszínén, a dél-karolinai Charlestonban. Az viszont már most hivatalossá vált, hogy az új S60-osból egy sprotváltozat is jön, még pedig S60 Polestar Engineered néven.

©

A kedvcsináló gyári részletfotókon leleplezett újdonság alapvetően a T8 Twin Engine csúcsmodellre épül, azonban plugin hibrid hajtáslánca erősebb lesz. Konkrétan 415 lóerős teljesítményről, illetve 670 Nm-es csúcsnyomatékról beszélhetünk.

Említést érdemel továbbá a módosított vezérlőszoftver, a hatékonyabb működésű hajtáslánc, a finomabb váltásokra hangolt automataváltó, a nagyobb teljesítményű Brembo sportfék, a hangosabb sportkipufogó, az Öhlins lengéscsillapító szett, illetve a módosított aerodinamikai csomag. Jó hír, hogy 2019-től a V60-as, illetve XC60-as modellek is rendelhetők lesznek Polestar Engineered kivitelben.

Az előző generációs, 367 lóerős Volvo S60 Polestarról készített részletes tesztünk itt olvasható.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!