Ennek a 3,6 millió forintos kereklámpás Ladának még a rendszáma is találó

Ennek a 3,6 millió forintos kereklámpás Ladának még a rendszáma is találó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Vidám szín, praktikus karosszéria, patika állapot - mit többet kívánhat még az oldtimer szovjet technikára vágyó vásárló?

Több évnyi kihagyást követően a közelmúltban visszatért hazánkba az egykori szovjet autógyártás zászlóshajója, a Lada. A mostanság a hazai Lada kereskedésekben kapható Granták, Kalinák és Vesták azonban valahogy mégsem hatják meg az orosz technika iránt amúgy fokozott érdeklődést mutatók szívét.

A friss Ladák közül egyedül talán csak a 4x4 Classic és a 4x4 Urban dobogtatja meg a régi Ladás szíveket, ami nem csoda, hiszen ezek a 21. századi modellek lényegében csak minimálisan modernizált, 1977 óta gyártásban lévő Nivák. Ennek minden előnyével, de leginkább hátrányával, mint ahogy az a nemrégiben készített részletes 4x4 Urban tesztünkből is kiderül.

Az igazi nagy klasszikus, a kereklámpás Zsiguli, vagy más néven a Zsiga még ennél is korábbi keltezésű, igaz ezt az 1966-os Év Autója Fiat 124-re épülő modellt - meglepő módon - már nem gyártják az oroszok. A VAZ-2101 típusszámú "ezerkettest" 1970 és 1982 között gyártották Togliattiban, 1974 és 1981 között pedig VAZ-21011 típusjelzéssel "ezerhármas", 60 helyett 67 lóerős motorral ellátott kivitelben is készült a modell.

A VAZ-2102-es kivitel volt a kombi, mely 1,2 literes motorral 1971 és 1985 között volt gyártásban. Mi pedig most találtunk ebből a típusból egy kiváló állapotban lévő, éppen eladásra kínált példányt. Konkrétan ezt:

©

A VAZ-983 rendszám egyrészt a gyártóra, másrészt pedig a gyártás évére, 1983-ra utal. A kívül sárga, belül barna Lada kombiban kevesebb mint 27 ezer kilométer van, és a friss vizsgás 35 éves autó nemrégiben az utolsó csavarig teljesen fel lett újítva. Így talán már nem is annyira meglepő, hogy az időutazásra hívó régi Ladáért 3,6 millió forintot kér jelenlegi tulajdonosa.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.