A nap képe: ilyen közlekedési táblát még biztosan nem látott

A nap képe: ilyen közlekedési táblát még biztosan nem látott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A kanadai Új-Skócia autópályája mellett egy egészen furcsa közlekedési tábla tűnt fel, ami nemcsak megfejthetetlen, de balesetveszélyes is.

Nem ritka, hogy az autósok olyan közlekedési táblával találkoznak az utak mentén, amelynek nem kellene ott lennie: vagy ott felejtették (például egy útfelújítás után), vagy alapvetően nincs értelme. Jó példa erre az M3-as autópálya bevezető szakasza, ahol életveszélyes betartani a KRESZ-t. Kanadában viszont olyan közlekedési táblát helyeztek ki, amikre nagyon nehéz szavakat találni.

A BBC beszámolója szerint a kanadai Új-Skócia tartományon áthaladó autópálya mentén lettek figyelmesek az arra haladók nemrég arra a közlekedési táblára, ami pontosan úgy néz ki, mintha néhány "kimaradt" táblát egybe gyúrtak volna. A Port Mouton városában élő Beverly Burlock fotót is készített róla, amin jól látszik, tényleg nem túlzás a káosz szóval jellemezni.

©

A tábla augusztusban jelent meg, amikor egy helyi szállodalánc eltávolította az óriásplakátját, így fedve fel az alatta meghúzódó furcsa jeleket.

Burlock szerint a tábla balesetveszélyes lehet, az autósok ugyanis lassíthatnak, hogy megfejtsék, pontosan mi is áll rajt. Éppen ezért az erről készült fotókat elküldte a helyi közlekedési hatóságnak, ahonnan azt válaszolták, a hét végéig megoldják a problémát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.