Levelet írt a Porsche: "Sajnálatos módon a szupersportkocsiját szállítás közben elnyelte az Atlanti-óceán"

Levelet írt a Porsche: "Sajnálatos módon a szupersportkocsiját szállítás közben elnyelte az Atlanti-óceán"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindezt egy olyan modell esetében, amelyet már nem is gyártanak. Mit lehet ilyenkor tenni?

Március 12-én a Grande America nevű, Brazíliába tartó teherhajó hajótörést szenvedett a Vizcayai-öböl közelében, majd ezt követően a fedélzetén heves tűz tört ki. A szerencsétlenségben körülbelül 2000 autó veszett oda – írta az esetről a Carscoops oldal.

A rakományában olyan autók voltak, mint számtalan Audi A3, A5, Q7, RS4 és RS5 modell. Ezen túlmenően összesen 37 darab Porsche is, köztük négy darab 911 GT2 RS szupersportkocsi, amelyeknek ezek voltak az utolsó példányai.

A Porsche nem verte nagy dobra az esetet, de az egyik pórul járt vevő kirakta a netre a levelet, amelyet a Porschétól kapott, amelyben közölték, hogy a 911 GT2 RS sajnálatos módon nem szállítható le, mert a Grande Americán volt.

Az igazi csavar persze itt jön a sztoriban, mert a levél úgy folytatódik, hogy mint ismeretes, a Porsche 2019 februárjában befejezte a 991 GT2 RS gyártást és normál körülmények között nem tudnák pótolni az elveszett autót. A helyzet jellegéből adódóan viszont, figyelembe véve, hogy a márka hűséges és értékes ügyfeleivel történt a szomorú eset, a Porsche úgy döntött, hogy legyártja a hiányzó GT2 RS-eket Németországban, és vélhetően júniusban már át is vehetik az új autóikat az ügyfelek.

A brazil források még azt említik, hogy a rakományban a négy darab Porsche 911 GT2 RS mellett, új 718 Caymanok, Boxsterek, valamint Cayenne-ek voltak.

Ennél nincs feljebb: íme a Porsche legdurvább 911-ese, a vadonatúj GT2 RS

A német gyártó ezúttal minden korábbinál nagyobb erőt szabadít rá kizárólag a hátsó kerekekre.

A Porsche 911 előző generációjából a GT2 RS volt a legextrémebb változat. Egyrészt nagyon könnyű, másrészt brutálisan erős, harmadrészt pedig csak hátul hajt. A Porsche összesen 1000 példányt készített belőle, a hivatalos listaára 260 000 euró. És hogy mit kaphatunk ennyi pénzért? Egy olyan 1470 kilogrammos sportautót, melynek mozgatásáról egy 7000-es percenkénti fordulatszámon 700 lóerőt produkáló, 750 Nm csúcsnyomatékú 3,8 literes biturbó 6 hengeres benzinmotor gondoskodik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.