12,5 millió forinttól indul itthon a 306 lóerős új Mini

12,5 millió forinttól indul itthon a 306 lóerős új Mini

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az eddigi legerősebb Minik révén 5 másodperc magasságában lehet letudni a 0-100-as sprintet.

A Mini tavasz végén leplezte le két legújabb sportos modelljét, melyek közül az egyik a kombi Minire, vagyis a Clubmanre épül, a másik pedig a típus divatterepjárós változatára, a Countrymanre. És ez a két új JCW kivitel immár hazánkban is elérhető.

A Mini Clubman JCW magyarországi alapára 12,5 millió forint, a Mini Countryman JCW pedig minimum 13,2 millió forint ellenében vezethető haza.

©

A motorháztető alatt az anyacég, a BMW már jól ismert 2 literes TwinPower Turbo egysége teljesít szolgálatot. Az erőforrás 306 lóerős teljesítményt, illetve 449 Nm-es csúcsnyomatékot ad le a kerekekre, mégpedig kizárólag egy nyolcfokozatú Steptronic automataváltón keresztül. A kéziváltós JCW-élvezetek tehát szépen lassan a múlt homályába vesznek, de a kormány mögötti váltófülekkel azért persze továbbra is lehet manuálisan váltani.

©

A Clubman JCW alig 4,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100-as tempóra, a nagyobb és nehezebb Countryman JCW-nek ugyanez 0,2 másodperccel tovább tart. Nem elhanyagolható szempont, hogy a 231 lóerős, illetve 320 Nm-es elődmodellekhez képest 1,4-1,5 másodpercet javult a 0-100-as szintidő. A végsebesség mindkét esetben elektronikusan 250 km/h-ra van korlátozva.

©

Az összkerékhajtású új JCW modellek alapáron 18 colos kerekeken gördülnek, felár ellenében pedig 19 colos felnik is kérhetők. Említést érdemel továbbá a megnövelt teljesítményű fékrendszer, az első mechanikus differenciálzár, a továbbfejlesztett hűtőrendszer, illetve a sportos hangulatú utastér.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.