600 kilométeres hatótávval érkezik a BMW i4 villanyautó

600 kilométeres hatótávval érkezik a BMW i4 villanyautó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bajor gyártó új villanyautójának nemcsak a hatótávja lesz rendben, hanem vélhetően az erejével is mindenki elégedett lesz.

A BMW a 2018-as Genfi Autószalonon jelentette be, hogy a vállalat következő elektromos autója i4 néven fog támadni. Az előző Frankfurti Autószalonon debütált és a mellékelt fotókon is látható BMW i Vision Dynamics koncepcióautóra épülő sorozatgyártású modell a konvencionális meghajtású 4-es sorozatú Gran Coupé kategóriájában áll majd rajtvonalhoz, és most friss információk érkeztek róla.

Az i3-ashoz és az i8-ashoz hasonlóan Németországban gyártandó i4-es egy négyajtós kupé, mely egy feltöltéssel mintegy 600 kilométeres távolságot lesz képes megtenni, legalábbis a WLTP-szabvány szerint. A szigorúbb EPA-szabvánnyal számolva körülbelül 540 kilométeres hatótávra lehet számítani, ami igen korrekt produkció egy 80 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt autótól.

©

A BMW i4 várhatóan 150 kW-os teljesítménnyel lesz tölthető, ami azt jelenti, hogy 35 perc alatt akár 80 százalékosra pumpálható a megfáradt akkumulátor. Sőt, 6 perc alatt ideális esetben akár 100 kilométeres hatótávolságot is lehet majd nyerni.

A 0-100-as sprint az előzetes információk alapján alig 4 másodperc alatt letudható az ötödik generációs akkumulátorpakkal szerelt, mintegy 530 lóerős villanyautóval, melynek végsebességét 200 km/h-ra korlátozza az elektronika. A forgalmazás várhatóan 2021 végén kezdődik meg.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.