Motorosmaszkokat és szabad utat kérnek a koronavírus ellen küzdő mentőmotorosok

Motorosmaszkokat és szabad utat kérnek a koronavírus ellen küzdő mentőmotorosok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kialakult helyzet miatt idén a tervezettnél jóval hamarabb kiküldik az utakra a mentőmotorosokat, akik most azonban sürgős segítségre szorulnak.

A Magyar Mentőmotor Alapítvány (MMA) szerda délután arról számolt be, hogy bár idén eredetileg csak május 1-én indították volna be a motorjaikat, erre már ezen a héten sor fog kerülni. A koronavírus minták gyűjtésében és a tesztek szállításában első körben két vagy három mentőmotor fog részt venni, később pedig folyamatosan be fogják vetni az összes kétkerekűt.

"A motorok megváltoztak. Az új feladat kívül, belül átalakítást kívánt tőlük, most nem olyan gyönyörűek, mint eddig, cserébe alkalmasak a minták hűtött szállítására, és motorosaink védelmét is biztosítani tudják a tesztek végzése alatt" – olvasható az MMA közleményében.

©

"A valóban maximális, mégis motoros körülményekre szabott védelemhez még szükségünk lenne sürgősen 4-500 darab motorosmaszkra (kámzsára), ennek beszerzésében kérnénk a segítségeteket" – írja az alapítvány, amely az a [email protected] címre várja a felajánlásokat.

"Ha a közeljövőben mentőmotort láttok az utakon, engedjétek el (most annyira ne menjetek közel hozzá, dolgozik, és ez most nem a motorsimogatás ideje), ne csodálkozzatok, ha egy picit másként néz ki, és gondoljatok arra, hogy nélkületek talán ott sem lehetne, és most veletek együtt harcolunk."

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások