szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két nagy forgalmú útszakaszt adtak át a napokban.

Az egyik ilyen út az M25-ös autóút teljes szakasza, mely az M3-as sztráda és Eger között létesít közvetlen gyorsforgalmi kapcsolatot. Az új 14,5 kilométeres szakasz a korábban megépített 4 kilométeres szakaszhoz csatlakozik. A nemzetiutdij.hu oldal tájékoztatása szerint 2021. január 1-ig díjmentesen használható a teljes szakasz azoknak a járműveknek, amelyeknek e-matricát kell venni: ilyenek a személyautók, a motorok és az autóbuszok.

A nehézgépjárműveknek, amelyek a használatarányos díjrendszerben közlekednek, az útdíjrendelet legközelebbi módosításáig egyelőre a korábban elkészült 4 km-es szakaszra kell fizetni.

©

A másik frissen átadott autópályarész az M4-es gyorsforgalmi út Cegléd és Abony közötti 17,6 kilométeres szakasza, amivel lényegében Pest megyét teljes szélességében összekötötték az M0-ssal. A szakaszon vannak fizetős részek és nem fizetősek is. A személyautók, motorok, autóbuszok az M4-es gyorsforgalmi utat jelenleg a Liszt Ferenc 2 repülőtérre vezető úti csomópont, illetve az Üllői (Gyömrői) csomópont között díjfizetés ellenében, Üllőtől Abonyig viszont díjfizetés nélkül használhatják – írja a nemzetiutdij.hu oldal.

A teherautóknak a korábban elkészült 20-as és 93-as kilométerszelvények között kell e-útdíjat fizetniük, legalábbis az útdíjrendelet legközelebbi várható módosításáig.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Triumvirátus alakult a 4iG-hez került kiberbiztonsági cég élén

Triumvirátus alakult a 4iG-hez került kiberbiztonsági cég élén

Zivatarok miatt másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat

Zivatarok miatt másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat

Halálos baleset miatt leállították a Miskolc-ralit

Halálos baleset miatt leállították a Miskolc-ralit