Itt az első Volvo, amit már csak online fognak árulni

Itt az első Volvo, amit már csak online fognak árulni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bemutatták a tisztán elektromos Volvo C40 Recharge modellt.

Több szempontból is fontos újdonsággal jelentkezett a svéd gyártó. A cég kompakt méretű autója a C40 Recharge – amelyet a Tesla Model 3 ellenfelének szánnak, nemcsak az első típusuk, amelyet eleve elektromos járműnek terveztek, és nem is készül belőle más hajtású változat, de egyben az első olyan autó, amelyet csak az interneten keresztül fognak forgalmazni.

Az autógyártó globális célkitűzése az, hogy 2025-re minden második autójuk tisztán elektromos legyen, a többi pedig hibrid. 2030-ra pedig a tervek szerint minden újonnan eladott Volvo elektromos lesz.

Ami a C40 Recharge-ot illeti, a hajtásáról két villanymotor gondoskodik – egy elöl, egy pedig hátul –, amelyeket egy 78kWh kapacitású akkumulátor-csomag táplál. Az akkumulátor gyorstöltéssel nagyjából 40 perc alatt 80 százalékos szintre tölthető. A modell várható hatótávolsága körülbelül 420 kilométer, amely azonban az online szoftverfrissítések révén a jövőben hosszabb lesz.

Az újdonság kapcsán bejelentett online értékesítési mód azt jelenti, hogy nagyban lecsökken a modellkínálat komplexitása, előre konfigurált autókat lehet majd rendelni.

A C40 Recharge gyártása idén ősszel kezdődik és az XC40 Recharge SUV-val azonos üzemben készül Gentben – közölte a Volvo Cars.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások