Így kezelnék az agglomerációból Budára beözönlő járműveket

Így kezelnék az agglomerációból Budára beözönlő járműveket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hagyják Budakeszin az autót és jöjjenek be a városba busszal – javasolta a főváros környékén élőknek Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester, míg Fürjes Balázs Budapest-államtitkár arról beszélt, tervezik a buszsávok bővítését. A két politikus online fogadóórájáról az ATV számolt be.

A dugókra, Budára beözönlő forgalomra vonatkozó kérdésre Pokorni Zoltán - idézve egy építészt - úgy fogalmazott, Budapest szétterült “mint egy tehénlepény”, és nagy energiákat pazarolnak az agglomerációból a ki-be forgalomra az autóval közlekedők, “durván 300 ezren”. Megoldásként azt vetette fel, hogy busszal jöjjenek be az emberek a Zsámbéki-medencéből és Budakeszin rakják le az autókat.

Fürjes Balázs arról beszélt, hogy a tervezéssel kezdik a budakeszi úton a buszsáv kiépítését - ami most kétszer egy sávos -, hogy a Zsámbéki-medencéből érkezők kényelmes buszokra ülhessenek át már Budakeszi külső területén, a belső részén pedig P+R parkolót építenek. Kell egy buszsáv mindkét forgalmi irányba, a kivitelezést a következő kormányzati ciklusban szeretnék megvalósítani - mondta az államtitkár. Összbudapesti szinten három megoldásuk van a forgalom enyhítésre, megépíteni a peremhidakat északon és délen, az Aquincumi híd és a Galvani híd nyomvonalát, a hiányzó külső körúti elemeket is megépíteni, valamint folyamatosan javítani a tömegközlekedést - ebbe esik bele a budakeszi buszsáv kiépítése is.