Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Budapesten szeptember 24-25-én lesz az Első Hazai Kézműves Sörfesztivál, amelynek célja, hogy reflektorfénybe állítsa a hazai kisüzemi sörfőzés alulértékelt és jórészt ismeretlen termékeit.
A 111 fontba, vagyis úgy 38 ezer forintba kerülő szendvics nem csak abban csúcs, hogy igen egzotikusnak hangzó összetevőkből áll, hanem abban is különbözik a többitől, hogy egy Michelin-csillagos szakács készíti el - olvasható a Burzsuj blogon.
A kenyér nálunk főleg kelt tésztából készül, pedig őseink kezdetben a kovász nélküli, vízből és lisztből sült kenyeret ismerték csak. A világ több táján még ma is a kovász nélkül sült, általában kerek, lapos tésztakorong jelenti a kenyeret. Bármilyen hihetetlennek is tűnik, a csak alapvetően két-három hozzávalóból készülő mindennapi betevő egy kis fantáziával igazán izgalmas harapnivalóvá változtatható.
Nem most találták fel a tengerentúlon a mozgó konyhát, de az utóbbi időben egyre népszerűbbek az amerikai városokban azok a kis kamionok, amelyeken a vendég előtt készítik el az ételeket.
A somlói galuska végzett az első helyen a Magyarország kedvenc süteményét kereső szavazáson. Csaknem 38 ezren adták le szavazatukat a www.kedvencetel.hu oldalon augusztus 23-tól, az érdeklődők negyven finomság közül választhatták ki a tíz számunkra "legédesebbet" - közölték a szervezők.
A Pannonhalmi Apátsági Pincészet nyerte el idén az Év Pincészete díjat, amelyet a magyar borászatban irány- és mértékadó pincészetek munkájának értékelésére és elismerésére közel egy évtizede alapítottak.
Nevezik a villámok szülöttének, az erdők fekete gyémántjának vagy csak egyszerűen földi kenyérnek. Kutatják disznókkal, kutyákkal. Aranyárban mérik, ínyenceknek szánják, miközben vaddisznók, őzek, szarvasok, mókusok eledele. A vágyak titokzatos tárgyát megismerhetjük, persze meg is kóstolhatjuk hétvégén a Hőgyészi Szarvasgomba Napokon.
Az új ausztrál ananász nagyobb, ízletesebb és kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint hagyományos fajtatársai - jelentették be a szakemberek, akik 15 évig dolgoztak a különleges gyümölcs kifejlesztésén.
Az első gasztroblog kóstoló fesztivált szeptember 11-én, a Dining Guide szervezésében tartják a Tabáni Teraszon. Itt Ön is megkóstolhatja a szilvás rétest - olvasható a Fűszer és lélek blogon.
A Budavári Borfesztivál Közép-Európa egyik legrangosabb, legnépszerűbb rendezvénye. A több napos eseményen évről évre sok tízezren ismerkednek meg a kulturált borfogyasztás jegyében a minőségi hazai és külföldi borokkal, a válogatott hazai és külföldi pincészetekkel, neves borászokkal, termelőkkel, miközben ízelítőt kapnak a magyar és a határon túli gasztronómiai különlegességekből is.
Az idei nyarat jövő nyárig élvezhetjük,ha üvegbe zárjuk az ízeit. Még nem késtünk le ugyanis a lekvárfőzésről. Ráadásul a legfinomabb szilva is most terem. Nem ördöngösség, elő a fazekakkal, fakanállal, a sok keverés-kavarás még a tricepszünket is erősíti.
Ismerik a nevét és receptjét Pákozdtól Montevideóig. Mégis feledésbe merült, ki készítette először. A süteményt a híres cigányzenészről, Rigó Jancsiról nevezték el, akire a szülőhelyén zenei és kulináris fesztivállal emlékeznek az utóbbi években.
Tulajdonost válthat a Burger King: a jelenlegiek előrehaladott tárgyalásokat folytatnak arról, hogy eladják a céget a 3G Capital elnevezésű befektetési társaságnak - számolt be szerdán a New York Times.
Egyiptom gazdag történelmi múltja mellett az ország konyhaművészete is igazán izgalmas és változatos. Városainak nyüzsgő piacterein – a szúkokon – ezernyi finom illat keveredik, a fűszerek toronyba rakott látványa, színkavalkádja már maga is lenyűgöző. Kóstoljunk bele az ezeregyéjszaka varázslatos ízeibe, tapasztaljuk meg a messze földön híres arab vendégszeretet. És ha egyszer a fáraók földjére érkezünk, a piacon sose feledjük: alkudni kötelező!
A legendás ezüst borosvödrökben cirka 1600 éve már bort kevertek. Az ünnepi lakomákon domborműves, díszes kancsókban került asztalra a legjobb nedű. Történt mindez a Római Birodalom Pannónia tartományában, a Seuso palotában.
Több év kihagyás után, augusztus 26-27-én a soproni Hotel Lővérben rendezte meg a Magyar Sommelier Szövetség és a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. a legfrissebb, 2010. évi Sommelier Magyar Bajnokságot. Az izgalmas vetélkedőn nemcsak tudósítók, de díszvendégként a versenyzők próbababái is voltunk.
Nemrég nyílt egy igazán különleges hely Budapesten. Még nem nagyon volt hasonló sem idehaza. Ahogy az ember belép, szinte olyan mintha nem is Magyarországon lenne. Trendi, dizájnos, mégsem tolakodó, letisztult formák, nyersbeton, fekete csövek a plafonon, egyszerű mégis látványos gömblámpák, és persze nem utolsósorban a megvilágított polcokon peckesen sorakozó borok látványa fogadja a betérőt. A pult mögött van egy tábla, amire az éppen aktuális kínálatot írják fel. Merthogy itt minden nap 60 féle borból lehet kóstolni.