Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Különleges gombócot főzött a Frizbi című műsorban Gyurcsány Ferenc Hajdú Péter segédletével, közben pedig a politikus kiosztotta a műsorvezetőt – számolt be a Bors.
A novemberi Terra Hungarica Borszalonon harminc autentikus hazai és néhány hasonló szellemiségben termelő külföldi borász több mint 150 borát kóstolhattuk. Az élmények még frissek, és nagyon sok a mondanivaló. Ezúttal Pók Tamás egri borászt kérdeztük a természetes borokról.
Továbbra is Tokióban van a világ legtöbb három Michelin-csillagos étterem – derült ki a japán fővárosról kedden megjelent legfrissebb kalauzból, amely ugyan a tavalyi 14 helyett csak 13 helynek ítélte oda a legmagasabb besorolást, Tokió azonban így is lekörözi a többi metropoliszt.
Kiemelkedő évjárat lesz a 2013-as Tokaj-Hegyalján, az új borvidéki rendtartási minőségi követelményeknek is megfelelő első palack aszú 2016-ban kerülhet a boltok polcaira – közölte a kizárólagos állami tulajdonban lévő Tokaj Kereskedőház Zrt.
Gigantikus édességet készítettek vasárnap Kolumbia fővárosában, Bogotában. Összesen 606 méter hosszú az a zöld krémes torta, amelyen 180 ember dolgozott.
Jelentős, 50 százalékos kedvezményt ad a számla végösszegéből vendégeinek egy Jeruzsálemtől néhány kilométerre fekvő arab étterem, amelynek tulajdonosa úgy gondolja, az okostelefonok tönkretették az étkezés élményét.
Ki mondta, hogy télen nem lehet befőzni? Ha valaki nyáron nagyon belejött a dologba, annak most sem kell lemondani róla, főleg savanyúság fronton. Az ünnepi sültek például kifejezetten kívánják az ilyesmit. Mondjuk, a cukkinit csalamádénak álcázva.
A közétkeztetés reformja az egészséges táplálkozás irányába tett első lépésként csökkenti az ételek só-, cukor-, és zsírtartalmát, de több fehérjét, zöldséget és gyümölcsöt ír elő – írja a Magyar Hírlap hétfői számában.
A legjobb hazai bármixerek tizenhatodik alkalommal mérték össze tudásukat a Finlandia Vodka Cup versenyen. A győztes Orosz Ákos lett, aki megvédte tavalyi elsőségét.
Minden a hurkáról szól szombaton Szennán, ahol immár hetedik alkalommal versengenek a helyi és a környező települések, valamint az ország távolabbi részéről érkező csapatok, hogy hagyományos és különleges ízesítésű hurkáikkal elnyerjék a zsűri és a szervezők várakozása szerint mintegy kétezer vendég tetszését.
Miközben Pesten szinte nem telik el hónap anélkül, hogy valahol ne nyíljon legalább egy söröző vagy kis bisztró, addig a budaiak csak ácsingóznak a Duna bal partjára. Pontosabban ácsingóztak, mert az idén nekik is nagyon megszaladt. Még nincs vége az évnek, de már minden ujjukra jut egy jó hely.
Sok millió nagytestű madárnak teljesül be a sorsa hálaadáskor az USA ünnepi vacsoraasztalain. Viszont minden évben akad kivételezett, amelyik nyugdíjasotthonba vonulhat.
Az ország első autentikus cigány étterme, a békési Kira Vendéglő biztosítja a vendéglátást az Ausztria egyik legszebb városának számító Kirchschlag in der Buckligen Welt adventi vásárán – írta a Világgazdaság.
Mindene a bor, ezen belül is a természethű bor, szabadidejében gombászik, és saját kenyeret süt. 2008 óta visszajár Magyarországra a nemzetközi borvilág egyik nagyasszonya, Isabelle Legeron. Ezúttal a harmadik Terra Hungarica borszalonon tartott mesterkurzust és adott exkluzív interjút rovatunknak.
Etnofolk címen Csehország, Szlovákia, Magyarország és Szlovénia néprajzi intézetei a népi kultúrával foglalkozó portált indítanak az Európai Strukturális Alap támogatással. Csütörtökön 10 tablóból álló kiállítás nyílik az eddig végzett munkáról az MTA BTK Zenetudományi Intézetében.
Egy kínai vevő vette meg a legendás kaliforniai Opus One borászat 600 palackját a Sotheby's aukciósháztól, amely egyetlen tételben 165 000 dolláros, vagyis átszámítva több mint 36 millió forintos villámáron kínálta a nedűket.
Miközben itthon a londoni Wembley Stadionban aratott 6:3-ra emlékezünk, az aranycsapat legnagyobb sztárja, Puskás Ferenc előtt kiállítással és szoboravatással tiszteleg a Real Madrid. A Panchoként becézett futballgéniuszt a mai napig is imádják a spanyolok. Dédelgetett kedvencüktől csak egy dolgot nem fogadtak el: a virslijét.
Az Elamen Zrt. és a Hungast Dél-Magyarország szakácsai nyerték meg a METRO Vevőakadémián november 23-án megrendezett Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) döntőjét. A csapatoknak nettó 420 Ft/adag áron kellett az ételeket elkészíteniük.
Egy igazi fenegyerek rukkolt az élre a Michelin étteremkalauz 2014-es spanyol-portugál kiadványában: David Muñoz, aki nemrégiben Jézus utolsó vacsoráját gondolta újra, DiverXo nevű madridi éttermével három csillagot szerzett.