Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Húsz pincészet és két cicegeház kínálja portékáját szerdától vasárnapig Pápa főterén, ahol a Bor- és Cicege Napokon szórakoztató és zenés programok is várják az érdeklődőket.
Magyar borokat kínál az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét betöltő Litvánia az elnökségi rendezvények résztvevőinek - közölte Pecze Zoltán, Magyarország vilniusi nagykövete hétfőn az MTI-vel.
Az idei Budavári Borfesztiválon vasárnap estig a nőké és a hölgy borászoké a főszerep. A borkedvelők most megtapasztalhatják, mit csinálnak másként a nők a szőlőkben, pincékben. A fesztivál díszvendége pedig Portugália, amely borai mellett az ország gasztronómiájával, kultúrájával is bemutatkozik.
A marihuána-túrák levezénylése vált a jamaikai farmerek fő bevételi forrásává, a turisták ugyanis hajlandóak egyre többet fizetni azért, hogy lássák ahogy a fű nő.
Egy új tanulmány szerint napi kétszeri joghurt fogyasztással mérsékelhető a szürke hétköznapok stressz-szintje, így az ebből következő betegségek kialakulására is jóval kisebb az esély.
Csaknem 30 százalékkal visszaesett a cápauszony importja Hongkongban azóta, hogy kampánnyal győzködik a légi- és hajótársaságokat: ne szállítsák ezt a terméket.
Közép- és Dél-Amerika négy régiója 29 országának vendéglátóhelyei versengtek azon, hogy bekerüljenek a térség 50 legjobb étterme közé. A szerdán közzétett rangsorolás szerint az élre perui, brazil és mexikói éttermek kerültek.
Az édességrajongó Gombóc Artúrok is végre boltra lelhetnek Budapest egyik legszebb útján, és még súlyos tíz-százezreket sem kell a zsebükbe gyűrniük, ha luxusra vágynak.
Glamping stílusra vált ezen a hétvégén a Stílusos Vidéki Éttermiségiek köre Noszvajon. A gasztromozgalom missziója, hogy az eseményre érkező 12 vendéglátóhely minél szélesebb körben ismertesse meg magát és főztjét, ezúttal sajátos körülmények között.
Új trend ütötte fel a fejét Franciaországban: nem sütik meg rendesen a bagettet a pékek. Azt mondják, újabban a kevésbé sült, sápadt verzió a menő, azt keresik a legtöbben. A franciák egyik szimbóluma, az egyedi formájáról és ropogósságáról híres kenyér egyszeriben félig átsült, fakó képződménnyé változott. De miért is?
Hat év után megtört a világ egyik legjobbjaként emlegetett Fat Duck étterem uralma Nagy-Britanniában, ahol Simon Rogan séf L'Enclume nevű éttermét választotta a legjobbnak az évente megjelenő Good Food Guide.
Ami Bajának a hal, az Székesfehérvárnak a lecsó. Évente egyszer több száz bográcsnak gyújtanak alá a Várkörúton. S a koronázó város nem marad felkent király nélkül sem. Az idén kilencedszerre kerül sor a lecsókirály megválasztására a Fehérvári Lecsófőző Vigasságon.
Magyarország a termálenergiának köszöntően egész évben képes biológiai módszerek segítségével kiváló minőségű paprikát termelni, jövőre pedig már fejlesztések is lehetnek – mondta el a Magyar Hírlapnak a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke.
Az ínyenc gasztroturisták és séfek első randevúja több kiváló vidéki étterem összefogásával jött össze 2012 februárjában a szigetmonostori Rosinantéban. Ezzel az utóbbi évek egyik legjobb formációja kelt életre: a SVÉT, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség. Ezen a hétvégén a noszvaji Nomádban a negyedik találkozó lesz.
A cseresznyemagot meg a meggymagot nem szabad szétrágni, a sárgabarack magját ne törjük fel, mert ciános. Egyébként, az alkohol fertőtlenít. Csupa nagymamás sztereotípia. De valami van benne. Pláne, ha nem eszik a gyümölcsöket, hanem főzik, pálinkának.