Úszó botrány: a meztelen fotót vállalja, a többit cáfolja az edző

Úszó botrány: a meztelen fotót vállalja, a többit cáfolja az edző

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Kiss László ügyét is kirobbantó Fullánk.hu oldal újabb úszóedző botrányával állt elő, ám az eset nem nyúlik vissza egy fél évszázadot, mint a korábbi mesteredző csoportos nemi erőszak miatti elítélése. A történet szerint az MTK-nál dolgozik egy olyan edző, aki meztelen fotókat küldözgetett önmagáról fiatalkorú lányoknak.

Az MTK-nál azt közölték, a Fullánk által bemutatott fotó hat évvel ezelőtt készült, akkor még az érintett nem volt az egyesület munkavállalója. Azt ígérték, maga a férfi küldi el válaszait kérdéseinkre. Erre délután sor is került.

Levelet kaptunk tehát Tóth Ramontól, az MTK hírbe hozott edzőjétől. Az írásban elismeri, hogy a Fullánk.hu által közölt meztelen fotón ő látszik. Elmondása szerint hat évvel ezelőtt akkori barátnője számára készült, akivel azóta megromlott a viszonya. Állítja: a fotót ő azonban senki mással meg nem osztotta. És az ügyet ezzel lezártnak tekinti. 

A sorozatos feljelentéseiről ismert Tényi István nem várt sokat. A Fővárosi Főügyészségnek és a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak címzett levélben Tényi bejelentést tesz ismeretlen elkövető ellen kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt.