A Beastie Boys tagja szerint igazak az apjáról, A napfény ízének írójáról szóló zaklatásos sztorik

A Beastie Boys tagja szerint igazak az apjáról, A napfény ízének írójáról szóló zaklatásos sztorik

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kilenc nő vádolta meg szexuális zaklatással Israel Horovitzot, aki főleg színházi körökben volt ismert, de írt és rendezett filmet is pályafutása során.

„Azt hiszem, az apámmal szembeni állítások igazak, és az azokat megosztó nők mögött állok” – írta Ad Rock, azaz Adam Horovitz, a Beastie Boys tagja, akinek apját, az elismert drámaírót (A napfény ízének, Szabó István filmjének társíróját) és rendezőt, Israel Horovitzot vádolta meg kilenc nő szexuális zaklatással.

Adam Horovitz, azaz Ad-Rock
©

A New York Times cikkében megszólalók között többen is arról számoltak be, hogy a most 76 éves Horovitz a kulisszák mögött szorította őket a falhoz, vagy fogdosta őket.

Jocelyn Meinhardt színésznő pedig arról számolt be, hogy a rendező 1989-ben, 19 éves korában erőszakolta meg, miután hazakísérte őt. Maddie Corman azt osztotta meg a lappal, hogy Horovitz erőszakosan megcsókolta őt egy előadás kulisszái mögött 16 éves korában, épp akkor, amikor anyja kórházban feküdt egy stroke után.

Horovitz szexuális zaklatási ügyei nem most kerültek először a felszínre, 1993-ban a Boston Phoenix kritikusa cikket is írt belőle, amiben tíz nő, köztük hét színésznő is vallott a korábbi esetekről, de a drámaíró akkor megúszta az esetet. Most, a Weinstein-ügy által beindított hullám miatt ez aligha történhet meg még egyszer.

Hozzászólások