Kisebb csodát tett egy BKV-s egy villamostól nagyon félő budapesti kislánnyal

Kisebb csodát tett egy BKV-s egy villamostól nagyon félő budapesti kislánnyal

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Ahogy egyes gyermekek a sötéttől és a bohócoktól félnek, úgy olyanok is akadnak, akikben a közösségi közlekedés kelt nyugtalanságot. De mint mindenre, erre is van megoldás.

Az év talán legszívmelengetőbb történetéről számolt be a BKV-Figyelő, amely egy budapesti apa és kislánya levelét hozta nyilvánosságra.

Az apa elmondása szerint ötéves gyermeke hosszabb ideig nem volt hajlandó felszállni semmilyen tömegközlekedési járműre, mert attól félt, hogy a vezető menet közben kiszáll. Mint írta, eleinte nem foglalkoztak a kislány félelmeivel mondván, előbb-utóbb kinövi – nem így lett, ezért elhatározták, valamilyen módon megpróbálnak neki segíteni. Ez végül annyira jól sikerült, hogy két buszos, valamint egy villamossal történő utazást is sikerrel teljesítettek, amelyhez óriási segítséget nyújtott egy rendkívül türelmes BKV-dolgozó.

"A Deák téren a 1440-es pályaszámú 47-es villamos vezetőjével hozott össze a jó sorsunk" – kezdte levelét az apa. "Miután két mondatból megértette a helyzetet, szinte a teljes 10 perces, végállomáson töltött pihenőidejében a lányommal foglalkozott: megmutatta neki a vezetőfülkét, többször elmagyarázta, hogy a vezető néni mindig csak a végállomáson szállhat le, menet közben sohasem, és úgy általában, nagyon biztonságos villamosozni" – számolt be a BKV-Figyelőnek küldött levelében.

"A villamostól addig félő lányom mosolyogva szállt fel és le a járműről, vidáman csacsogott az ő kis életéről, majd önfeledten integetett a kedves néninek. Amolyan 40+ éves, 100+ kilós, marcona alak vagyok, mégis a könnyeimet nyeltem. Elmúlt a lányom félelme, azóta is vidáman buszozik és villamosozik."

Az apa zárásként azt írta, ezúton is üdvözli "az emberi hozzáállásával csodát tevő BKV-s hölgyet és minden más villamosvezetőt is, aki hasonló helyzetben hasonlóan járt volna el. Kívánom nekik, hogy javuljanak a munkakörülményeik és minél kevesebb olyan problémás utassal találkozzanak, amilyen egy időben én is voltam néhanapján".

(Nyitóképünk illusztráció.)

Hozzászólások