Szakácsnak állt, gyerekekre főz az egykori államtitkár

Szakácsnak állt, gyerekekre főz az egykori államtitkár

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tóth Zoltán úgy érzi, nyugdíjasként csökkent az életszínvonala, de igyekszik feltalálni magát: olvas, tanul, nemrég pedig sikerrel abszolválta az uniós szakácsvizsgát.

Letette az uniós szakácsvizsgát, így már főzhet a Heti Betevő budaörsi csapatában, valamint egy mozgássérült alapítványnak Tóth Zoltán.

A volt államtitkár a Független Hírügynökségnek beszélt új hivatásáról. Mint mondta, jelenlegi helyzetét abszolút nem tartja megalázónak, ő kimondottan elégedett vele.

Minden negyedik vasárnapon 140 adag ételt a főznek a gyermekeknek, amelyet aztán az egyesület egy másik csapat oszt szét a rászorulók között. Ezen kívül egy mozgássérült alapítvány számára is rendszeresen készít ételt. Május 30-án kétszáz mozgássérült gyereknek adtak enni - mondta a lapnak Tóth Zoltán.

Tóth arról is beszélt lapnak, hogy igyekszik feltalálni magát: négy alapított egy budaörsi olvasókört, amikor kirúgták az utolsó állami állásából is. "Ezt teljesen önerőből működtetjük, minden hónap második szerdáján találkozunk, illusztris vendégeink vannak; csak a jelenlegi időszak meghívottjait említve, Bolgár Györgyöt, Beer Miklós nyugalmazott püspököt vagy Ráday Mihályt".

Tóth Zoltán elmondta azt is, hogy elsősorban a nyugdíjából él, nincs más jövedelme. "De szerencsére hozzászoktunk ahhoz az életünk során – ez három alkalommal is előfordult -, hogy mintegy ötven százalékkal csökkentsük az életszínvonalunkat. Most is ez történt, gyakorlott módon megtettük" - mondta Tóth, hogy ez szerinte nem probléma, mert úgy érzi, közben hasznos tevékenységet folytat.

Az interjúban szóba került Tóth EBESZ-tagsága is, miután választási szakértőként bevonták az EBESZ végső jelentésébe, illetve a Tiszta voks elnevezésű alapítvány tevékenyégébe is. Emellett az egyik amerikai egyetem professzora, Kim Lane Scheppele is kikérte a véleményét a választások értékelésekor. Tóth maga is megmérette magát, a DK színeiben indult, de visszalépett.

Az volt a célom, hogy bebizonyítsam: összefogás nélkül nem megy. És sajnos be is igazolódott: összefogás nélkül tényleg nem megy

- mondta.

Hozzászólások