Megfenyegethették a tiltakozást szervező budaörsi pedagógusokat

Megfenyegethették a tiltakozást szervező budaörsi pedagógusokat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A hét elején közzétett, Orbán Viktornak címzett nyílt levelükre máris rengeteg támogatás és gratuláció érkezett, de kaptak egy komolynak tűnő, fenyegető levelet is.

Közel háromszáz budaörsi oktatási, nevelési intézményben dolgozó írta alá azt a hétfőn közzétett nyílt levelet, amihez várják az ország minden iskolájából, óvodájából, kollégiumából a támogató aláírásokat. A levélben a pedagógusok és egyéb iskolai dolgozók bérének rendezését, illetve az oktatási átalakításokba való beleszólást követelnek, és azt állítják, hogy az előbbi témában a miniszterelnök megszegte ígéretét. Május elején a levelet és az aláírásokat közvetlenül Orbán Viktornak szeretnék átadni.

A pedagógusok felháborodásának okairól itt olvashatnak bővebben.

Azóta – mint friss közleményükből kiderül – létrehoztak az eseménnyel kapcsolatban egy honlapot, ahonnan minden információ elérhető, illetve letölthető. Ennek ellenére ma az ország összes iskolájába is eljuttatják a levelet.

Mint írják, rengeteg gratulációt kaptak az elmúlt napokban. „Közöttük nagyon sok érkezett külföldről. Sokan megírták, hogy külföldre távozásuk döntő oka a jelenlegi oktatáspolitika volt.”

A sok gratuláció mellé becsúszott egy fenyegető levél is – írják. „Annak, hogy valós-e a fenyegetés, vagy őrülttel van dolgunk nem tisztünk eldönteni. Megfontoljuk azt, hogy tegyünk-e feljelentést” – írják. Ennek megpróbálunk utánajárni, ha sikerül megerősíteni, közöljük a valóban fenyegető hangnemű levél tartalmát.

A budaörsi tanárok ezen kívül grafikonnal bizonyítják, hogy mit is értenek azon, hogy a kormány megszegte 2013-as, az iskolai dolgozók bérére vonatkozó ígéretét.

A grafikonon az egyik oszlop a megígért bér, a másikon a valós bér szerepel.

 

Hozzászólások