Ez már két focicsapat: a 22. babát várják Anglia legnépesebb családjában

Ez már két focicsapat: a 22. babát várják Anglia legnépesebb családjában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A lancashire-i Radford család videóban jelentette be a nagy hírt, hogy a 44 éves édesanya ismét teherbe esett. Az érkező kistestvér a huszonkettedik gyerek lesz a családban.

Sue Radford és 48 éves férje, Noel Radford huszonkettedik gyereke jövő áprilisra van kiírva - abban reménykednek, hogy kisfiuk születik. A családban ugyanis a jelenlegi állás szerint eggyel több a lány, mint a fiú: ha a következő baba is fiú lenne, akkor kiegyenlítődne a nemek aránya.

A Radford szülők legidősebb gyereke 30 éves, a legfiatalabb mindössze 11 hónapos. A várt baba valójában a 23. lenne a sorban, de az anya 2014-ben elvesztette az egyik gyerekét, halva született csecsemőt hozott a világra.

A családi fészekből a két legnagyobb gyerek már kirepült, a maradék 19 viszont egy tízszobás családi házban él a szülőkkel.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Birthday meal out for Phoebe’s birthday ���� #birthdaymeal #gifted

Radford Family (@theradfordfamily) által megosztott bejegyzés,

Anyagilag igencsak megterhelő egy ilyen népes családot fenntartani: Radfordék a pékségükből befolyó bevétel mellett kénytelenek heti 170 fontos (körülbelül 65 ezer forint) családi pótlékra is támaszkodni. Ez az állami segítség nagyjából az ételre szánt kiadásaik felét fedezi - írja a Sky News.

Ugyanakkor nemcsak anyagi kihívásai vannak a család fenntartásának, a házat például naponta három órán keresztül kell takarítani ennyi gyerek mellett, továbbá négy guriga WC-papírt és három doboz gabonapelyhet fogyasztanak el 24 óra alatt.

Radfordékról már Wikipédia-szócikk is született; 2012-ben váltak híressé, amikor a 4-es csatorna dokumentumfilmet forgatott róluk.