Szegeden is bemehetnek az édesapák a császáros szülésre

Szegeden is bemehetnek az édesapák a császáros szülésre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Évente ezernél is több császármetszést végeznek Szegeden, most már bármelyiken bent lehet a férj is, ha a feleségével közösen úgy döntenek.

Több hónapnyi engedélyeztetés és ügyintézés után december 9-től az édesapák is jelen lehetnek a császármetszéssel történő szülésnél a SZAKK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán – tájékoztatta a delmagyar.hu-t Németh Gábor tanszékvezető egyetemi tanár, igazgató. Mint mondta, régóta igény mutatkozott erre a házaspárok részéről, jogosan, hiszen az ország több szülészetén is lehetőség van erre.

„Azt gondoltuk, egyszerűbb lesz elintézni, de majd, ha az elégedett arcokat látjuk, azt mondjuk, érdemes volt a félévnyi munka” – tette hozzá. A szülések 70 százalékán jelen szeretne lenni egy hozzátartozó, ez nem feltétlenül a férj, többször például a leendő nagymama. Ehhez viszont minden esetben az édesanyának is hozzá kell járulnia.

Németh Gábor kiemelte, ez az intézkedés is a családbarát koncepció része, hiszen más érzés az édesapának, amikor ő is láthatja egyből a gyermekét, ahogyan felsír, mint amikor már a szobában, pólyában látja.