Emlékszik a kétfarkú kiskutyára? Otthonra talált

Emlékszik a kétfarkú kiskutyára? Otthonra talált

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valósággal zaklatták a menhelyet a kiskutyát örökbe fogadni vágyó lelkes állatbarátok.

Mi is írtunk arról a netes szupersztárrá váló kiskutyáról, aminek egy farok nőtt a homlokára. November 9-én egy missouri-beli kutyamentő központ osztotta meg a hírt, hogy egy nagyon érdekes kiskutyát mentettek meg nemrég. A tízhetes Narwhalnak egy farok nőtt a homlokán. A Mac's Mission nevű szervezet egyenesen unikorniskutyának nevezi az ebet.

Az orvosok röntgenfelvételeket készítettek, ezek alapján úgy tűnik, a farok nem kapcsolódik semmihez, tehát nincs haszna, viszont mivel fájdalmat sem okoz a kutyusnak, nincs okuk, hogy eltávolítsák. Narwhalt nem zavarja a szarva, és úgy viselkedik, mint bármelyik másik kölyök.

Mikor a menhely meghirdette, hogy a vizsgálatokat követően örökbe fogadhatóvá vált, a kutyus rajongói “a történelem leghosszabb örökbefogadói listáját hozták össze”, több százan jelentkeztek.

Egy idő után viszont az örökbefogadási procedúra egyre nyomasztóbbá vált. Az még hagyján, hogy a lelkes örökbefogadni vágyó rajongók hatalmas készpénzes felajánlásokkal licitáltak egymásra. Voltak, akik teljesen váratlanul megjelentek a menhelynél, sőt még a kutya megölésével fenyegető üzeneteket is kaptak.

A menhely mindezek után úgy döntött, hogy Narwhalnak az a legbiztonságosabb, ha ott marad, ahol van: így ezután a Mac's Mission menhelyet alapító Rochelle Steffennél él majd.

A döntést részben a kiskutya kevésbé agresszív rajongói is támogatták, a világ minden tájáról összesen 17,836 üzenet érkezett a menhelyhez, hogy maradjon náluk a kiskutya, hogy így követhessék, ahogy felnő.

Narwhal ezzel a most kilencévesen visszavonuló Mac, a Pitbull nyomdokaiba lép mint a menhely kutyaszóvivője, közvetítve az üzenetet, miszerint “a különböző nagyszerű”.

Rochelle továbbá terápiás kutyának is ki akarja képezni Narwhalt, hogy iskolákban és szociális otthonokban segíthessen az embereknek.

(Mirror)

Hozzászólások