Benedek Tiborra emlékezik új címerében az UVSE

Benedek Tiborra emlékezik új címerében az UVSE

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bekerül a címerbe Benedek Tibor monogramja, valamint a 8-as sapkaszámát szimbolizáló jel.

Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya, az UVSE szakmai igazgatója, majd vezetőedzője június 18-án, életének 48. évében, súlyos betegség után hunyt el. A klub most úgy döntött, hogy címere felső részbe beemeli az egykori klasszis monogramját, valamint egy, a 8-as sapkaszámát szimbolizáló, egyben a végtelent is ábrázoló jelet.

A klub az erről szóló bejegyzésben írt arról a kezdeményezésről is, amely szerint jövőben Újpest Vízilabda Sportegyesület néven szerepelnének.

„Előáll az a furcsa helyzet, hogy mindenki >>újpestiként<< ír, beszél rólunk, csak mi nem hívhatjuk így magunkat. Azt gondoltuk, hogy amennyiben az UTE – aki mára már a tagságát sem újította meg a Magyar Vízilabda Szövetségben – indíttatást érzett volna arra, hogy ismét vízilabda szakosztályt hozzon létre, az elmúlt 12 évben talált volna rá alkalmat” – olvasható az UTE klubigazgatójának, Őze Istvánnak címzett levélhez adott magyarázatban. Ebben Lovas Péter UVSE-elnök arra kérte a sportvezetőt, hogy engedélyezze számukra az UTE által levédett „Újpesti Vízilabda” megnevezést.

A közleményben megjegyezték, hogy kérésükre „tanácsokat és egy nemleges választ” kaptak, ami „nagyon nem lepte meg őket”.

Így a csapat neve egyelőre marad UVSE Vízilabda Sportegyesület. Egyelőre”

– írták.

Hozzászólások