Cápa támadt emberre egy ausztrál folyóban

Cápa támadt emberre egy ausztrál folyóban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Utoljára 50 éve történt ilyen.

Több mint 50 év után történt újra cápatámadás az ausztráliai Perth folyójában, a Swanban csütörtökön. Csütörtök reggel a folyóban úszott egy férfi a város Blackwall Reach nevű részén, amikor valószínűleg egy 2-3 méteres bikacápa rátámadt és megharapta a lábát. "Rengeteg vért láttam a vízben. A harapás a comb felső részét érte. Elég nagy volt" – mondta a Nine News helyi televíziónak egy kajakos, aki segített a sérült férfinak partja jutni.

Az ötvenes éveiben járó férfit súlyos sérüléssel vitték a Royal Perth kórházba, állapota stabil – közölte a mentők szóvivője a Reutersszal. A kórház egyelőre nem nyilatkozott.

Perth partjai a fehér cápák támadásairól híresek. Az elmúlt hetekben az egyre gyakrabban felbukkanó ragadozó halak miatt néhány strandot le is kellett zárni. A Fremantle kikötővárosnál az óceánba torkolló Swan-folyóban azonban ritkák a cápabalesetek, utoljára 1969-ben történt ilyen, cápához köthető halálozás pedig 1923-ban, akkor is egy úszó lábába harapott cápa.

Péntekig a közönség elől elzárták a folyónak azt a szakaszát, ahol a csütörtöki támadás történt – írta az illetékes minisztérium.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Hozzászólások