Zúgolódnak a karanténba kényszerített teniszezők Ausztráliában

Zúgolódnak a karanténba kényszerített teniszezők Ausztráliában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mégis hogy lehet edzeni egy hotelszobában?

Három hét múlva kezdődik az Australian Open, de a tenisztornára Ausztráliába érkezők közül már 72-en vannak karanténban, amit sokan elég nehezen viselnek. Nekik azért kell most 14 napig szobafogságban lenniük, mert a három repülőgép valamelyikén voltak, amelyen koronavírus-fertőzött utasokat találtak.

A február 8-án kezdődő tornára 15 repülőgéppel érkezett több mint 1200 ember.

A hotelszobába kényszerült teniszezők azt is nehezményezik, hogy nem tudnak úgy edzeni, mint a riválisaik. Olyan top játékosok töltik ezeket a napokat a hotelekben, mint Victoria Azarenka, Sloane Stephens, Kei Nishikori vagy Angelique Kerber.

Néhányan felvetették, hogy nem utaztak volna el, ha tisztában lettek volna a szabályokkal. A szabályok minden, a tornára érkező teniszezőtől negatív tesztet követelnek – még az utazás előtt. A megérkezés után kijelölt karanténhotelekben szállásolják el őket, de a szobákat minden nap öt órára elhagyhatják, hogy a pályákon edzenek. A fertőzés által érintett gépeken utazók azonban 14 napon át egyáltalán nem hagyhatják el a szobáikat.

Julija Putyinceva például így oldja meg a készülést.

Okszana Kalasnyikova arra panaszkodott, hogy a karanténban lévő játékosok hátrányban lesznek a többiekhez képest. Novak Djokovic pedig felvetette, hogy a játékosokat teniszpályával rendelkező magánházakban kellene elhelyezni.

A hatóságok szerint már volt olyan teniszező, aki megszegte a karanténszabályokat, és az ajtót kinyitva beszélgetett másokkal.

Hozzászólások