Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Rebarbara – ilyen kacér névvel nem sok zöldség büszkélkedhet. Az elegáns csengésű név mögött pedig egy egészen furcsa növényt tisztelhetünk: nem a termését, még csak nem is a levelét, hanem bíborvörös szárát használjuk fel.
A két esztendeje egyszer már győztes kreációt alkotó Csuta Zsolt csákvári cukrászmester munkája, a triász fantázianevű különlegesség érdemelte ki az Év fagylaltja 2012 címet. Magyarország tortájáról várhatóan július közepén születik döntés, hétfőn a végső győzelemre legesélyesebb öt édességet választotta ki a zsűri Soltvadkerten.
Ausztrál kutatók matematikai számításokkal modellezték az érvédő hatást, amelyet tíz éven át tartó napi rendszerességű étcsokoládé-fogyasztás eredményezhet.
Ujjlenyomat alapján azonosító beléptetőrendszerrel működik a Békési Pálinka Centrum most átadott trezorja. A trezor annyira biztonságos, hogy nemcsak sokak legfőbb kincse, a pálinka,de más értéktárgyak megőrzésére is alkalmas.
Az forgalom majd' a duplájára emelkedett az elmúlt hetekben, ám hiába csökkentette a bérleti díjat a pécsi vagyonkezelő, mégis bezár az 1896-ban megnyitott pécsi Csillag étterem. A vendégek több órán keresztül tartó teltházzal és óriási adaggal ételekkel búcsúztatták a legendás helyet.
Tokaj egyedi módon mutatkozik be május 31.-én délután a budapesti Festetics Palotában . A HetedHétHatár című rendezvényen 23 dűlő jellegzetességeivel és boraival lehet megismerkedni.
A magyarok többsége rendszeresen étkezik, ám csak tíz százalék figyel arra tudatosan, hogy az étkezés egyben egészséges is legyen - közölte a GfK Hungária piackutató intézet. Az étellel szembeni elvárások egyik legfontosabbja, hogy hamar elkészüljön.
Az Egyesült Államok tagállamai közül elsőként Kalifornia szigorú tilalmat léptet életbe július 1-jétől a tömött liba májára, a határidő közeledtével a séfek elkezdtek raktározni.
Harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten a Belga Sörök Fesztiválját. Június 1. és 3. között több mint 100 féle üveges és közel 35 féle csapolt belga sör kóstolható a Vajdahunyad várában.
Megnyílt pénteken a szekszárdi belváros patinás pincéje, a Garay pince, ahol vinotékát és 40 fős vendéglátóhelyet alakított ki az új tulajdonos, a szekszárdi önkormányzat vagyonkezelő cége.
Mondhatni, ilyenkor a vízcsapból is bodzaszörpnek kellene folynia, de legalábbis valamilyen bodzás italnak. Roskadoznak a bokrok a tenyérnyi fehér virágoktól úton-útfélen. Mégis kuriózumként kínálják jó pénzért a divatos vendéglátóhelyek a házi bodzaszörpöt.
Egyik szemük sír, a másik nevet a hazai sörkedvelőknek. Egyrészt sír, mert lassan húsz éve folyamatosan csökken a magyarországi sörfogyasztás, másrészt nevet, mert még soha ennyiféle sört nem lehetett itthon kapni, és soha ennyi sörös rendezvény nem volt, mint manapság. Csak éppen a mindennapi sörünk hiányzik.
A szegényekkel sorsközösséget vállaló, a fogyasztói társadalmat pazarlásért bíráló madridi civilszervezet aktivistái éppen kukáznak, hogy estére többfogásos vacsora készüljön a hulladék élelmiszerekből.
A Budai Várban, a Magyar Nemzeti Galéria teraszán libaságok történtek. Asszisztált ehhez a sajtó, és néhány gourmetnek kikiáltott celeb, akiket majd viszontláthatunk a közelgő, június eleji Budavári Libamájfesztiválon.
Füzetkében próbálja a hazai élelmiszerbiztonsági hatóság a fogyasztók tudomására hozni, hogy a tojásokon kötelezően szereplő jelölések mit jelentenek pontosan.
Idén 10. alkalommal zárták le egy májusi hétvégére Etyeket, hogy a borszerető népek zavartalanul dülöngélhessenek pincéről pincére. A választék óriási volt, az idő és a hangulat is kellemes, persze, hogy nem hagyhattuk ki.
Günzer Tamás 2011-es villányi chardonnayja nyerte a XVIII. Szegedi Borfesztiválon rendezett borverseny fődíját, az elismerést hétfőn adták át a Tisza-parti városban.
A négy borvidéket, a pécsit, a szekszárdit, a tolnait és a villányit egyesítő Pannon Borrégió talán legfontosabb helyi versenyén eldőlt, melyek a régió legjobb nedűi. Ott jártunk, beépültünk, tudósítunk.
Egy vidám reklámfilmmel népszerűsítik a tipikus spanyol ételt Japánban. Bár az ibériaiak véleménye szerint a japánok kreációjának nem sok köze van az eredetihez, azért büszkék rá, hogy a Felkelő Nap országában ily módon is növelik az érdeklődést Spanyolország iránt.