szerző:
Gőgh Csilla
Tetszett a cikk?

Pár hónapja, hogy Mexikó megjelent a pesti Teréz körúton. Az Arriba Taqueria egy olyan gyorsétterem, ahonnan az embernek nincs kedve gyorsan távozni. Egy igazi Margarita koktél vagy egy üveg kukorica sör a vacsora mellé, s már el is röpül az este.

© Gőgh Csilla
Csupa vidámság és játék az Oktogon szomszédságában nyílt gyorsétterem. A falai telis-tele vannak színes rajzokkal, virágokkal és humoros képekkel. Mintha egy játszóházban volnánk. Egy mexikói étterem Budapesten amerikai tulajdonossal izgalmas párosítás. Ráadásul a főnök a mindennapi munkából is kiveszi a részét: mos, söpör, kiszolgál. Szerinte a stílusuk s kategóriájuk "fast casual", azaz gyors, ugyanakkor stílusos ételbár.

Persze hasonlóan az összes többi gyorsétteremhez itt is tálcára kapjuk az ételünket,s a magunk pincérei vagyunk. Az eladók figyelmesek, s nem unott fejjel magyarázzák el sokadszorra, hogy az egyes ételek elnevezése mögött tulajdonképpen mi rejlik.

Záróra elméletileg este tízkor van. Ám, ha még este tizenegykor is ott ücsörög valaki mélázva a maradék söre felett, akkor sem szólnak.

© Gőgh Csilla
Ételtárlat:
Aki nem ismeri a mexikói konyhát, annak is könnyű választani, mivel csak három fő étel van a menüben. A burrito egy nagy palacsinta, amely búza vagy kukorica lisztből készül. Ezt megtöltik, majd összegöngyölik. Kérhetünk taco-t, ami kisebb, kör alakú tészta rostlapon grillezve és töltve. Mivel nem túl nagy adag, az ára is baráti. A harmadik variáció a quesadillas, amit a sajtos töltelékkel együtt melegítenek. A töltelék lehet marha húsos, csirkés vagy vegetáriánus. Mi döntjük el, hogy mi és mennyi kerüljön bele, és akkor sem néznek ránk rossz szemmel, ha mindből kérünk.

Három fajta hagyományos sör közül is választhatunk, de nem hiányozhat a kínálatból a kukorica sör sem. A koktél mi más is lehetne, mint Margarita. Az alkohol mentes italok közül a szokásos szénsavas üdítők mellett frissen facsart narancsot is kérhetünk.


© Gőgh Csilla
Jellemzők:
Egy fő átlagfogyasztása itallal kb.: 1500-3000 forint
Egy presszó kávé ára: 280 Ft
Konyha: mexikói
HVG tetszési index (max. 10X): (6)
Minden bankkártyát elfogadnak

Elérhetőség:
Cím: VI. ker. Budapest, Teréz krt. 25.
Tel.: 06-1-374-0057
Nyitva: 10-22 óráig (elvileg)

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Gyimesi Zsuzsa Gasztro

Benn a bárány, itt a húsvét!

Ha mostanság bekukkantanánk az öreg kontinens konyháira, nem érne minket különösebb meglepetés. Bizonyos húsvéti ételek szinte mindenhol az asztalra kerülnek. A kalács, sonka, tojás szentháromsága mellett a legkedveltebb fogások bárányból készülnek.

hvg.hu Gasztro

Egyre kevesebb csoki nyuszit és sonkát veszünk?

Tavaly ilyenkor kevesebb fogyott a húsvéti sonkákból és csokoládéfigurákból, mint az azt megelőző években – derül ki a GfK Hungária ConsumerScan adataiból. 2007-ben a húsvéti szezontermékeknek több mint harmada a hipermarketekből került az ünnepi asztalra, emellett nőtt a diszkontok térhódítása.

hvg.hu Gasztro

A Michelin ajánlja

Megjelent a világszerte mértékadó Michelin kalauz legújabb kiadványa, a Main Cities of Europe 2008.

Gyimesi Zsuzsa Gasztro

Reneszánsz örökség a bonbon

A sorozatgyártásban készülő nyuszi- és bárányfigurákkal, tojásokkal egy lapon sem szabad említeni az apró csokoládés finomságot. Mert a bonbon az egy más világ.

hvg.hu Gasztro

A Város Bora és a Város Pálinkája

A budapesti Tavaszi Borfesztiválon kiállító borászok és a pálinkafőzdék termékei közül idén is kiválasztották három kategóriában a Város Borát és a Város Pálinkáját .

Gyimesi Zsuzsa Gasztro

Tojás: az élet jelképe

Az ünnepi ételszentelés hagyománya sok helyütt ma is él. Vasárnap délelőtt kosárral érkeznek az ünnepi misére a hívők. A sonkát, bárányt, kalácsot, bort és a tojást viszik megszenteltetni. Ezeket az ételeket veszik először magukhoz – hús vét - a hosszú böjtölés után. Az áldozati eledelek legrégebbike a tojás, ami az élet, az újjászületés jelképe.