szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A budapesti Tavaszi Borfesztiválon kiállító borászok és a pálinkafőzdék termékei közül idén is kiválasztották három kategóriában a Város Borát és a Város Pálinkáját .

A húsvéti megmérettetésen fehér bor kategóriában a Szatmári Pincészet 2005-ös Szigligeti Olaszrizlingje bizonyult a legjobbnak, vörös kategóriában Vincze Béla 2003-as Egri Bikavére diadalmaskodott. A desszert borok közül az Árvay pincészet 2006-os Tokaji Gerbeaud-ját kiáltotta ki legjobbnak a szakzsüri. A pálinkák közül a Márton és Lányai pálinkaház málna pálinkája kapta az elismerő címet.
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

hvg.hu Gasztro

Egyre kevesebb csoki nyuszit és sonkát veszünk?

Tavaly ilyenkor kevesebb fogyott a húsvéti sonkákból és csokoládéfigurákból, mint az azt megelőző években – derül ki a GfK Hungária ConsumerScan adataiból. 2007-ben a húsvéti szezontermékeknek több mint harmada a hipermarketekből került az ünnepi asztalra, emellett nőtt a diszkontok térhódítása.

hvg.hu Gasztro

Medvehagyma-nap Orfűn

A hagyományos tavaszi medvehagyma-napot az idén április 5-én rendezik meg a Mecsek alján.

hvg.hu Gasztro

Tavaszi Borfesztivál

Az idén húsvétkor rendezik meg a budapesti Tavaszi Borfesztivált a Városháza Parkban. A fesztivál több mint évtizedes történetében először nem a hagyományos áprilisi időponban kerül sor az eseményre, amelyet 22-én 10 órakor Hagyó Miklós és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettesek nyitnak meg.

hvg.hu Gasztro

Emmaus-járás

A Mecsekalji Borvidéken Mohács és Bóly között vezet a Fehérborút.

hvg.hu Gasztro

Sonkafesztivál Bábolnán

Néhány helyen ma is él még a szokás, hogy húsvétkor a sonkát és a bort a templomba viszik szenteltetni.