szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lehet, hogy négylábú kedvenceink még ilyen tájt a kandalló előtt hasalva is szívesen benyalnák a nekik szánt fagylaltot.

Mostantól nem panaszkodhatnak kutyáink, macskáink, mivel egy spanyol fagylaltgyártó a világon elsőnek krémes édességet fejlesztett ki részükre. Persze ez is csak egy mediterrán országban fordulhat elő.Na jó,legfeljebb még az USA-ban,ahol némely kutyás boltban külön drinkbár is müködik. A hiánypótló nyalnivalót a Vital Icecream cég készíti Pets Ice Cream néven. A speciális desszertféleség 99 százalékig tejcukor, vagyis laktózmentes, nem tartalmaz káros alkotóanyagot. Benne a laktózt laktáza enzimmel kezelték, ami az emésztést segíti elő. Míg a cukrot természetes cukorpótló anyaggal (maltitollal) helyettesítették.

Az 1950-es években alakított málagai fagylaltüzem családi vállalkozásként működik, egyaránt készítenek kézi és gépi fagylaltokat. A több mint félévszázados cukrásztapasztalat a folyamatos választékbővítés és megújulások mellett lehetővé tesz olyan „kitérőket”, mint az ebek és cicusok részére kínált új termék. A Pets Ice Cream népszerűségét bizonyítja, hogy Málagán kívül már több spanyol városban, így például Sevillában, Córdobában, Granadában is kapható. Vagyis csupa olyan helyen,ahol nem a hójelentésnél ütik fel az újságot...Az országos terjesztőhálózatban félliteres kiszerelésben árusított, kis műanyagvödörnyi állati különlegesség 5 euróba kerül. Háromféle változatban – vanília, sonka, tejszín – kapható.

A Vital Icecream tulajdonosai a jövőben még újabb csemegékkel kívánják meglepni ugató és nyávogó kedvenceinket. Speciális torták és süteményrudacskák piacra bocsátását tervezik – gondolva házi barátaink születésnapi bulijaira is.

A spanyol cukrászcég nemcsak az "állati jó dolgokban" kíván piacvezető helyett elfoglalni, hanem a gazdiknak szánt, úgynevezett öko- vagy biofagylaltok gyártásában is. Termékfilozófiájában igyekszik megfelelni napjaink fogyasztásai trendjeinek. Kutatásai és fejlesztései is ebbe az irányba haladnak, elsősorban a light, alacsony kalóriájú és zsírtartalmú készítményekre koncentrálva. Ugyanakkor fagylaltjaik textúrája, aromaminősége és íze a „kézműves”, hagyományos előállításúnak felel meg. Hamarosan piacra kerül egy sportolóknak készülő fagylaltújdonságuk is, ami alacsony zsírtartalma mellett rendkívül gazdag lesz vitaminokban, ásványokban és aminosavakban.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!