szerző:
Rapp Eszter
Tetszett a cikk?

Ezúttal egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető édességet, a jól ismert csokihabot választottuk, amit egy kis csavarral tettünk izgalmasabbá.

Biztos van, akinek a levendula, mint fűszer bizarrnak tűnik. Ám a csokoládé-levendula párosítás manapság divatos kombináció, és valóban meglepően jól harmonizál egymással a két íz. Ez az édesség elkészíthető ét- és fehércsokoládéból is, mi a tejes változatot adjuk közre.

Hozzávalók: (6 adaghoz)

Rapp Eszter

- 300 g tejcsokoládé
- 4 tojássárgája
- 80 g cukor
- 50 ml habtejszín
- 250 g tojásfehérje
- 5 csapott teáskanál friss vagy szárított levendulavirág

Amennyiben szárított levendulát használunk, érdemes egy mozsárban jól szétnyomkodni és beáztatnia a tejszínbe. Így kissé megszívja magát és megpuhul. A csokoládét olvasszuk fel gőz felett úgy, hogy egy lábosba vizet teszünk és arra helyezünk egy tálat, aminek az alja nem ér bele a vízbe. A tojássárgájákat a cukor felével keverjük habosra, majd öntsük hozzá a tejszínt. Ezután hozzákeverhetjük a felolvasztott csokoládét is, illetve a friss levendulát. A tojásfehérjékből a maradék cukorral verjünk kemény habot és egy lapos fakanállal vagy spatulával óvatosan, a habot minél kevésbé összetörve, forgassuk bele a csokiba. A csokihabot adagoljuk ki tálkákba és hagyjuk kissé megdermedni a hűtőben.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: sajttorta

A New York Cheescake a Nagy Almában legalább olyan jelkép, mint a minden sarkon árusított, nem is kicsit kiábrándító városi „forró kutya”.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: gyümölcsös égetett fánk

Itt a nyár és vele együtt a jó idő. Ilyenkor nem telítő, nehéz süteményekre vágyunk, hanem könnyedebb, gyümölcsös desszertekre. A hét receptjének is egy egyszerűen elkészíthető, légies édességet választottunk, friss gyümölcsös ízekkel.

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: croissant

Reggeli kávé és frissen sült péksütemény madárcsicsergéssel, napsütéssel. Ugye, az élet szép?

Rapp Eszter Gasztro

A hét receptje: Nenike diós puszedlije

Mindjárt itt az igazi gyümölcsszezon, talán ez az utolsó alkalom, hogy olyan süteményt válasszunk a hét receptjének, aminek a fő alapanyaga egy csonthéjas.