szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A paprikás csirke nemzetközi karrierje folytatódik. Turóczi Gábor, az extrém szakács Európa csúcsán, a norvégiai Északi-fokon főz legközelebb.

Bamako, a Góbi-sivatag, az Északi-sark, Csernobil, Trinidad és Tobago után – nem szólva a különleges hazai  helyszínekről –Turóczi Gábor, a Lucullus Baráti Társaság extrém szakácsa ismét útra kelt. Ezúttal a Budapest-Nordkapp Tájékozódási Rali egyik csapatához csatlakozott. Poggyászában szokás szerint egy kis Primus főzővel, nomen est omen, a Lucullus fűszerekkel és más magyar alapanyagokkal.

Már csak egy csöpp szív és lélek, mint „ízfokozó”  és július 11-én Európa csúcsán, a norvégiai Mageroya szigetén levő Északi-fokon rotyog a paprikás csirke. Az emésztés végett, természetesen magyar pálinka is jár hozzá.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

hvg.hu Gasztro

Paprikás csirke a Lánchíd tetején

Az Északi-sark, a Budapest-Bamako rali, Brüsszel, a Góbi-sivatag és a Karib-tenger után a Lucullus Baráti Társaság ezúttal, március 12-én Magyarországon, a Lánchíd tetején, 45 méterrel a Duna szintje fölött főzte meg legendássá vált paprikás csirkéjét.