szerző:
Sz. J.
Tetszett a cikk?

Négy Michelin-csillag érkezett egy hétvégére a Somogy megyei Kutas-Kozmapusztára. A Relais&Chateaux Hertelendy Kastélyban már második alkalommal rendeztek gourmet fesztivált.

A tavalyi gourmet fesztivál sikere nyomán az idén október 8-10. között háromnapos, szó szerint csillagos ünnepet jegyeztek a kastélyban, amely 2010 óta a Relais&Chateaux hálózat egyetlen magyar tagja. A Relais&Chateaux a világ 57 országában 475 szállodát és gourmet éttermet – 352 Michelin csillaggal – tart számon.

Így nem csoda, ha már a házigazda sem akárki, hiszen Stefan Gebhardt nevét ugyancsak jegyzik a nemzetközi gasztronómia nagykönyvében. Köszöni szépen, nagyon is jól érzi magát Kozmapusztán. Eszeveszetten jókat főz a mindenkori vendégek legnagyobb gyönyörűségére, szeptember végén például az ugyancsak kényes ízlésű Dining Guide csapatot látta vendégül. S nem nagyon törődik azzal, ki és hogyan próbál a kastélytól innen s túl amúgy magyarosan, „tudálékoskodva” bekavarni a fazekaiba ítészkedés indokán.

Philippe Gauvreau 

A Le Pavillon de La Rotonde 1993-ban nyitotta meg kapuit. Gauvreau első csillaga elég hamar, 1994-ben érkezett, majd hat évvel később 2000-ben a második.

Viszont nagy örömmel látta vendégül a konyháján a fesztivál magyar vendégeként Pesti Istvánt, a Babel étterem séfjét, majd Philippe Gauvreau-t, a Lyon közelében található Le Pavillon de La Rotonde két Michelin-csillagos, valamint Philippe Etchebest-et a bordeauxi Hostellerie de Plaisance, szintén két Michelin-csillagos séfjét.

A vendégek a gourmet fesztivál alkalmából a Baldaszti’s kiváló sonkáit, sajtjait, olajbogyóit és egyéb finomságait  is megkóstolhatták. S ízelítőt kaphattak az egyedülálló Gyenesei-féle pálinkákból is.

Ott voltunk, kóstoltunk, ízlett - Gauvreau menü

Kattintson a további képekért!

Amuse Bouche – Borotva kagyló, gesztenye, répa, balzsamecet

Friss sete-i szardellafilék citrommal, ánizzsal marinírozva & zöldség carpaccio

Domaine D’Elise Chablis 1er Cru Cote de Léchet 2009, Bourgogne-Chablis

„Jumbo” nagy kucsmagomba békacombbal töltve, rákfarok, szárnyas jus, édes fokhagymamártás

Domaine Émilian Gillet Viré  – Clessé Quintaine 2008, Bourgogne- Maconnais

Horgászott tengeti sügér, pok choi, kókuszdió leves, gyömbér & lime

Domaine Gauby Les Calcinaires 2010, Côtes du Roussillon

Dordogne-i borjú mille feuille & citrom-paradicsom confit, édeskömény canneloni, articsóka, ánizs jus

Domaine des Lises Crozes Hermitage 2009, Rhône

Sajtok

Pre Dessert

Domaine de la Rectorie Banyuls 2008, Côtes du Roussillon

Keserű csokoládé, créme brulée croquant

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!