szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megőrizte a világ gasztronómiai fővárosa címet Tokió, bár három Michelin-csillagos éttermeinek száma kissé visszaesett.

A japán metropolisz hatodik éve számít a gourmet közönség Mekkájának a Michelin-csillagokat osztogató gasztronómiai kalauz szerint. Idén a tavalyi 16 háromcsillagos étterem helyett már csak 14 várja ugyan a vendégeket, de az évente kiadott kézikönyv szerkesztői hangsúlyozták, hogy múltjához mérten a japán konyha jóval kreatívabb, ihletettebb és találékonyabb lett.

A tekintélyes Michelin kalauz elismerését nagy becsben tartják Japánban, ahol az étkezésre hagyományosan komoly figyelmet fordítanak. A kalauz 2013-as kiadványában a tokiói éttermeken kívül jokohamai és a tengerparti Sonan régió kitüntetett éttermei is szerepelnek.

A Michelin-csillagos fővárosi vendéglátóhelyek kettő kivételével mind japán konyhát visznek. Összesen 242 tokiói étterem érdemelt ki legalább egy csillagot a kalauztól.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!