szerző:
hvg.hu

Vasárnap utoljára tart nyitva a solymári Zazzi cukrászda, de csak azért, mert Budapestre költöznek. Már a nyitáskor is ezt tervezték, de a fővárosi ingatlanárak nem engedték.

Saját Facebook-oldalán adta hírül a solymári Zazzi cukrászda, hogy nyolc év után bezárnak, vagyis a jelenlegi címen vasárnap este hatig lehet csak vásárolni. A vállalkozás azonban remélhetőleg tovább él és vírul,hiszen csak átköltözik Budapestre, ahol a tervek szerint május 17-én, az óbudai Bécsi út 57-61. szám alatt nyitnak üzletet.

A Zazzi nem tartozik a nagy múltú magyar cukrászatok közé, de pár év alatt igen közkedveltté vált. Az apró solymári üzletnek hamar híre ment,nimbusz övezte az itt készült macaronokat,franciás desszerteket. Alapítói,mai vezetői eredetileg nem is cukrászok,pályamódosítással valósították meg régi álmukat.Varga Margit és Erdős Melinda Zazzija  azon kevés cukrászat közé tartozik, amelyet nem férfi cukrászmester vezet. Egy 2010-es Dining Guide-interjúban elmondták, hogy a solymári helyszínt azért választották 2005-ben, mert a budapesti üzletek bérleti díja megfizethetetlen volt számukra, és adódott egy üres solymári cukrászda. Ám már három évvel ezelőtt is arról beszéltek, hogy kezdik kinőni az üzlethelységet.

Varga Margit - derül ki a cikkből - üzletasszonyként váltott pályát, beíratkozott a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskolába,majd Franciaországban tanulta tovább a mesterséget.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!